+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2021. február 10. szerda, 13:15
A szocialisták ezt utalványként adnák, és az összeget a vendéglátói és a szolgáltatói iparban lehetne elkölteni.

Eddig az MSZP szervezetileg nem, hanem csak Ujhelyi István EP-képviselőjük nyilatkozott meg a járványügyi nyitáshoz kapcsolódó ügyekben: ő többek között a múzeumok, állatkertek, vendéglátó helyek, szállodák, színházak és mozik korlátozott nyitását, valamint a kijárási tilalom rövidítését szorgalmazta.

 

Ha konkrétan a nyitással kapcsolatban hivatalos pártálláspontot nem is közölt az MSZP, szerdán azt bejelentette: oltási utalványt adna azoknak az embereknek, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen. Mint azt Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője és budapesti elnöke elmondta:

 

a szocialisták tízezer forintos oltási utalványokat osztanának ki azoknak, akik beoltatják magukat.

 

Hogy konkrétan mire szólnának ezek az utalványok, azt Molnár nem részletezte, azt viszont elmondta, hogy ezeket az utalványokat a legnagyobb problémával, válsággal küzdő szektorokban lehetne felhasználni, különösen a vendéglátói és a szolgáltatási szektorokban, amiket súlyosan érintettek a járványügyi korlátozások. Molnár azt is hozzátette: ezzel szerintük egyszerre tudnák növelni az oltási hajlandóságot a lakosság körében, és – számításaik szerint –

 

százmilliárd forintot juttatni a nehéz helyzetbe került ágazatokba.

 

 

A szocialisták oltási utalványos ötlete egyébként hasonlít a Momentum – ami már a járványügyi nyitást szorgalmazza – oltáspénzéhez: Fekete-Győr András Momentum-elnök a tízezernél jóval grandiózusabb összeget, százezer forintot adna annak, aki beoltatja magát. A Momentum az oltáspénz elkölthetőségét nem kötné feltételekhez, és számításai szerint 6-700 milliárd forintos kiadást jelentene ez a központi költségvetésnek. 

 

Fekete-Győr András egyébként nemrég interjút adott az Azonnalinak, amit ide kattintva olvashatsz, és amiben elmondja többek között azt is, hogy hogyan büntetné meg kormányra kerülve a Mészáros Lőrinc- és Polt Péter-féle fideszes „seggnyalókat”. 

 

NYITÓKÉP: Petróczi Rafael / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mivel nem látnak garanciát arra, hogy ne kerülhetnének megint politikai nyomás alá, maradnak mindenképpen Bécsben.

„Nem várhatja el tőlem, hogy egy nappal később már egy teljesen kidolgozott tervvel állok elő” – védekezett a brit miniszterelnök szóvivője.

A széndioxid-kibocsátás éves növekedése 2021-ben a második legmagasabb lehet a 2008-as világválságot követő felépülés óta – mondja a Nemzetközi Energiaügynökség.

Mélyülnek tőle a társadalmi egyenlőtlenségek, indokolja mindezt a világszervezet.

Az Ibizába belebukott politikus azt kéri volt pártjától, hogy vegyék vissza. A párt közben azon vitázik, mennyire álljon bele a lockdownellenességbe.

A szállításügyi miniszter közben cukornádültetvényen pöffeszkedő ültetvényesnek nevezte a miniszterelnököt.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás