Rengeteg Ukrajnába szánt fegyvert találtak egy rajkai bűnöző házában

Szerző: Balogh Gábor
2022.07.15. 15:14

A szlovák, magyar és osztrák bűnüldöző szervek eredetileg drogot kerestek egy összehangolt akció keretében. Találtak is, de ezen felül még akadt bőven meglepetés.

Rengeteg Ukrajnába szánt fegyvert találtak egy rajkai bűnöző házában

A felvidéki magyar Új Szó úgy tudja, a szlovák rendőrök szerda késő estig, több mint 24 órán át kutakodtak egy ismert MMA-birkózó rajkai otthonában. A betonkerítéssel körbevett, fényűző házban kábítószereket kerestek.

A hatóságok közlése szerint a szlovák Országos Bűnüldözési Ügynökség (NAKA), a magyar Nemzeti Nyomozó Iroda és z Alsó-Ausztriai Regionális Bűnügyi Hivatal kábítószer-bűnözési osztálya hajtott végre közös drogellenes akciót mindhárom ország területén. A NAKA hét embert vett őrizetbe, osztrák kollégáik négy személyt csuktak le, és két helyen házkutatást tartott az NNI is.

A közleményben azt írják, az esemény során több mint 250 ezer euró értékben kábító- és pszichotróp anyagokat, valamint több mint 300 ezer euró készpénzt foglaltak le. A hatóságok erről nem beszélnek, ám az Új Szó úgy értesült, hogy

a rajkai házban rengeteg fegyvert is találtak.

A lap szerint hatalmas mennyiségű lőfegyvert, lőszert és robbanóanyagot foglaltak le. Hogy nem kispályás bűnözőkről lehet szó, azt jelzi, hogy többek közt

mesterlövész puskákat, a gépfegyvereket, automata lőfegyvereket, géppisztolyokat, félautomata fegyvereket is találtak náluk.

A rendőrök állítólag még a Javelin páncéltörő rakétákat is kerestek, és akadt olyan robbanóanyag, amelyet a helyszínen kellett hatástalanítani.
Az Új Szó úgy tudja: a ház tulajdonosa, D. Š. – akit jelenleg Magyarországon tartanak őrizetben - azt vallotta:

a fegyvereket Ukrajnába szállították volna.

A vásárlók közt az ukrán fegyveres erők, illetve különböző félig, vagy egyáltalán nem legális csoportok, zsoldosok is vannak.

NYITÓKÉP: Ukrán katona a fronton

FOTÓ: Defence of Ukraine / Twitter

Balogh Gábor
Balogh Gábor Az Azonnali újságírója

Kismartontól Gyimesbükkig, Árvától Pancsováig, a Scootertől a Slayerig, az Ismerős Arcoktól a Honeybeastig, Nyirőtől Spiróig, Reményik Sándortól Závada Péterig, az öreg Jászi Oszkártól a fiatal Szekfű Gyuláig, az Újpesttől...csak az Újpestig.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek