Szerdán is lesz katás tüntetés, a Momentum szervezi

Szerző: Kulcsár Árpád
2022.07.12. 18:41

A Momentum a keddi hídfoglalások után szerdán a Kossuth-térre várja a tüntetőket.

Szerdán is lesz katás tüntetés, a Momentum szervezi

Több százan tüntettek kedden Budapesten, és több tucatnyian vidéken is, amiatt, hogy a kormánypártok egy nap alatt gyakorlatilag kinyírták a katás adózási lehetőségeket, máris új tüntetést szervezett szerdára a Momentum Katás vagyok, ments meg! címen.

A párt a Facebookon azt írja, a kormány a a módosítással négyszázezer katakárosultba, összesen egymillió emberbe rúg bele, ennyi embert taszítanak létbizonytalanságba. „Ellehetetlenítik ezzel a futárokat, a grafikusokat, az ügyvédeket, az újságírókat, a virágkötőket – hosszú a lista” – írják.

Elfogadhatatlannak tartják, hogy mostantól egy katás kisvállalkozónak csak magánszemélytől lehet bevétele.

Meglátásuk szerint a hatalom ezzel a lépésével a megélhetési válság közepén vesz el még több pénzt a kisvállalkozóktól.

„Elutasítjuk az új, igazságtalan kata törvényt, kiállunk a katások mellett és követeljük, hogy vonják vissza ezt a törvényt!”

– írják.

A Momentum szerdán 18 órakor a Parlament előtt, a Kossuth Lajos téren várja azokat, akik nem értenek egyet a kormánypártok lépésével.

A tüntetésen fel fog szólalni Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum elnökségi tagja, főpolgármester-helyettes, Cseh Katalin, a Momentum alelnöke és EP-képviselője valamint Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke is.

NYITÓKÉP: Aradi Péter/Azonnali

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek