Palkovics elérte, hogy a futárok „jobbágyfelkelést” szervezzenek, és ismét lezárjanak egy hidat

Szerző: Cserdi Dóra
2022.07.22. 07:40

Az első tiltakozásukat hétfőn tartották a Margit hídnál.

Palkovics elérte, hogy a futárok „jobbágyfelkelést” szervezzenek, és ismét lezárjanak egy hidat

Folytatódnak az új katatörvény miatti tüntetések. A módosított jogszabály miatt szeptembertől többek közt a futárok is elveszíthetik az eddigi bevételeik egy jelentős részét, így ismét demonstrációt szerveznek Budapesten. Az első tiltakozásukat hétfőn tartották a Margit hídnál.

Mint a „Futárok a KATA-ért” csoport a Facebookon közzétette, a következő tüntetést szintén a Margit hídra szervezik jövő hét hétfőre (július 25.).

Az esemény a Jobbágyfelkelés nevet kapta.

Novák Katalin egyébként épp hétfőn jelentette be, hogy aláírta a katatörvényt, emiatt a Momentum tiltakozást szervezett a Sándor-palota elé. Néhány résztvevő a demonstráció alatt egy étterem teraszán lepte meg Palkovics Lászlót, a miniszter ezután egyeztetni hívta magához a futárok képviselőit.

„Palkoviccsal nem jutottunk sehova, úgyhogy ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, ők terelték a témát, mi tereljük a forgalmat. Ezúttal elhozzuk azon károsultak történetét is, akik bármilyen indokból nem tudtak eljönni az előző tüntetésünkre.Az extrém melegre való tekintettel és többetek kérésére, az eseményt 19 órára toltuk át de a helyszín továbbra is a Margit híd marad!” – írták az eseményhez.

A Jobbágyfelkelés név egyébként valószínűleg a kormány új főispános törvényére reflektál.

A csütörtöki találkozó után a futárok közölték, hogy végül semmilyen érdemi előrelépés nem történt a katás vállalkozók ügyében, és úgy érezték, a miniszter leereszkedő volt velük. A Telex egy kérdésre úgy válaszoltak továbbá: „Az ispán a közelébe engedte a jobbágyait, majd elhajtotta őket, hogy tudják, hol a helyük.”

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt szintén folytatja a katatörvény miatti demonstrációt, pénteken ismét hídfoglalást tartanak.

NYITÓKÉP: Cserdi Dóra/Azonnali

Cserdi Dóra
Cserdi Dóra újságíró

Szerkesztő-újságíró.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek