Nincs rá pénz: szociális ellátást szüntetne meg a fideszes városvezetés Kaposváron

Szerző: Kósa András
2022.04.25. 13:34

Szita Károly polgármester szerint nincs 18 millió forintja a megyeszékhelynek az otthonápolási szolgáltatás fenntartására, ezért megszüntetné azt.

Nincs rá pénz: szociális ellátást szüntetne meg a fideszes városvezetés Kaposváron

Mint laptársunk, a Kpsvr.hu írja, Felder Frigyes, az LMP önkormányzati képviselője, a „Kapocs Közösség Kaposvár" nevű csoportban tette közzé, hogy az április 28-ai közgyűlésen a fideszes képviselők Szita Károllyal együtt arra készülnek, hogy megszüntessék az önkormányzat otthonápolási szolgáltatását.

„Jó reggelt! Vége a választásnak, jöhetnek Kaposváron is a megszorítások."

– írta a zöldek képviselője.

Szerinte a helyi szociális ágazat lesz a megszorítások áldozata, hiszen 5 otthonápolási feladatot ellátó álláshely megszűnéséről van szó, melynek következtében 4 dolgozó veszíti el az állását (1 álláshely eddig nem volt betöltve). Szita Károly, a város fideszes polgármestere arra hivatkozik, hogy

nincs elég pénz a feladat ellátására, mivel a koronavírus-járvány miatt a teljesítmányarányos finanszírozás megváltozott átlagfinanszírozássá, így egyre több a hiány.

Az előterjesztés évi 18 millió forintról beszél, amit a városnak hozzá kell raknia a NEAK által finanszírozott rész mellé, hogy működjön az otthonápolási szolgáltatás. Felder szerint, ha az állam meg tudja oldani, hogy Kaposvár kapjon 13 milliárd forintot egy tervezett 4 csillagos szállada felépítésére, és az ne legyen tiltott állami támogatás, akkor 18 millió forint előteremtése nem okozhat gondot.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár szintén fideszes polgármestere egyébként nemrég azt mondta az Azonnali.hu-nak adott interjújában, hogy már most alulfinanszírozott az önkormányzati rendszer, de a jövőben ez még komolyabb gondokat okozhat.

NYITÓKÉP: Kaposvár Kossuth tér, fotó: Citiboy01/Wikimedia Commons

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek