Tolakodás a kipufogógázban, káosz, hiányzó rendőrök: veszélyes volt a helyzet az Aréna Plázában a bombariadó alatt

Szerző: Kósa András
2022.04.22. 17:42

Olvasónk számolt be róla, hogy péntek délután milyen tortúra után jutott ki a budapesti bevásárlóközpontból, miután bombariadó miatt kiürítették az épületet.

Tolakodás a kipufogógázban, káosz, hiányzó rendőrök: veszélyes volt a helyzet az Aréna Plázában a bombariadó alatt

Csütörtök után pénteken is több forgalmas közintézménybe telefonáltak ismeretlenek, hogy bomba robban majd az épületben, emiatt ki kellett üríteni például a Népliget autóbusz-állomást Budapesten és az Aréna Plaza bevásárlóközpontot is. Olvasónk éppen az utóbbiban tartózkodott, amikor felszólítottak mindenkit az épület kiürítésére 14.00 óra után.

Mint lapunknak beszámolt róla, ez egyáltalán nem ment zökkenőmentesen.

Bár a gyalogosok könnyen elhagyták az épületet, az autóval érkezőkre komoly tortúra várt. Először sokan a parkolójegyüket próbálták érvényesíteni, emiatt az automatáknál hamar hatalmas sorok alakultak ki, mások ezzel nem vesződtek, hanem minél hamarabb megpróbáltak felhajtani a felszínre.

Ezután viszonylag hamar bemondták, hogy jegy nélkül is el lehet hagyni a mélygarázst, de az első angol nyelvű tájékoztatásra olvasónk szerint legalább 15 percet kellett várni. A mélygarázs kijárata a Kerepesi útra nyílik, a kihajtást azonban lámpa szabályozza, amelyik a forgalmas főút forgalmát értelemszerűen csak rövid időre akasztja meg.

Emiatt viszont nagyon hamar hatalmas dugó alakult ki a lámpa előtt és

rengeteg autó ragadt bent a mélygarázsban járó motorral.

Olvasónk szerint a létesítmény szellőzőrendszere nem bírta a terhelést, így a patkolószintek nagyon hamar megteltek kipufogógázzal. Emiatt viszont többen pánikszerűen a lehető legrövidebb utat keresve a forgalommal szemben haladva próbáltak minél hamarabb a felszínre jutni, ami csak tovább fokozta a káoszt.

Olvasónk elmondása szerint ő bő fél óra alatt jutott ki a parkolóházból, de ezzel a szerencsésebbek közé tartozott, úgy tippelte, aki a sor végére kerülhetett, akár egy órát is várakozhatott.

Azt azonban furcsának találta olvasónk, hogy bár a Készenléti Rendőrség központja a pláza közelében van, onnan senki nem jött segíteni a kiürítést. Az első a bevásárlóközponthoz tartó szirénázó rendőrautót már a felszínre érve látták az ellenkező irányból, a Keleti Pályaudvar felől közeledni. Személyi sérülésről ugyanakkor szerencsére egyik bombariadóval kapcsolatban sem érkezett hír.

NYITÓKÉP: Pláza Aréna Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek