Most nem fegyveres NAV-osok, hanem diplomaták jártak Iványi Gábornál

Szerző: Kósa András
2022.03.19. 18:17

Ljubov Nepop ukrán és Ronan Gargan ír nagykövet látogatott el az Oltalom Karitatív Egyesület székhelyére a budapesti Dankó utcába.

Most nem fegyveres NAV-osok, hanem diplomaták jártak Iványi Gábornál

A hétvégén a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) és az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) budapesti székhelyére, a Dankó utcába látogatott James Browne, az Ír Igazságügyi és Egyenlőségi Minisztérium igazságügyi reformért felelős államminisztere (Minister of State at the Department of Justice and Equality with responsibility for Law Reform), Ronan Gargan ír nagykövet és Nepop Ljubov, ukrán nagykövet asszony – olvasható az Oltalom Karitatív Egyesület honlapján.

Mint írták, a diplomaták látogatásuk során képet kaptak arról, hogy Magyarországon hogyan történik az Ukrajnából menekültek segítése, elhelyezése: kik milyen ellátásban részesítik őket, hogyan történik az elszállásolásuk, illetve a menekült gyermekek magyar közoktatási intézményekbe való integrálása.

A vendégek találkoztak a két szervezet elnökével, dr. Iványi Gáborral, mivel az Oltalom Karitatív Egyesület a mostani menekültválság kapcsán is nagy szerepet vállal a segítségnyújtásban.

„A kötetlen beszélgetés és helyszínbejárás során Iványi Gábor arról beszélt, hogy mely helyszíneken lát el a MET/OKE menekültekkel kapcsolatos feladatokat: a Wesley János Lelkészképző Főiskolán a Dankó utcában, a MÁV-telepi iskolában, szintén Budapesten, de a vidéki intézmények is részt vesznek a menekültek segítésében (Márokpapin, Szegeden, Abaújkéren, Hejcén és Gadányban)” – írták.

A többi intézmény is előkészített tornatermekkel vár arra, hogy szükség esetén szállást és ellátást nyújthasson a rászorulóknak. Főleg kárpátaljai, szegényebb társadalmi rétegből jövő családok lelnek befogadásra az egyesüléet létesítményeiben, akiknek nemcsak lakhatást, hanem napi háromszori étkezést, fürdési és mosási lehetőséget biztosítanak. A gyerekeket bevonják az óvodai foglalkoztatásba és az iskolai oktatásba is.

„Kollégáink időről-időre gyógyszerszállítmányt visznek a határon túlra, a Hmelnickijben és a Beregszászban lévő kórházba is, ahol szinte lehetetlenné vált a gyógyszerhez, kötszerhez való hozzáférés”

– mondta el Iványi Gábor.

NYITÓKÉP: Oltalom Karitatív Egyesület, Zsolnai Péter

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek