Amikor a békés magyar égre néztek, gondoljatok az ukránokra, akik már a mennyből néznek ránk – ukrán üzenet március 15-re

Szerző: Kósa András
2022.03.15. 13:11

Ljubov Nepop ukrán nagykövet is üzent a magyaroknak a nemzeti ünnep alkalmából.

Amikor a békés magyar égre néztek, gondoljatok az ukránokra, akik már a mennyből néznek ránk – ukrán üzenet március 15-re

Remélem, hogy amikor a békés magyar égre néztek, eszetekbe jutnak az ukránok, akiket az orosz háborúban megöltek és most a mennyből néznek ránk. Emlékezzetek azokra, akik félnek az égre nézni, mert onnan orosz bombák és rakéták is hullhatnak. Remélem, hogy igent mondotok a légtérzárra Ukrajna felett, hogy így védjük meg városainkat és polgárainkat – többek között ezt írta nyilvános üzenetében Ljubov Nepop ukrán nagykövet március 15-e alkalmából.

A diplomata emlékeztetett rá, hogy a magyar nemzeti ünnep idén az országa ellen indított orosz háború 20. napja is egyben, ezért ma az ukránok minden gondolata és erőfeszítése hazájuk megvédésére irányul.

Ljubov Nepop ehhez kért együttérzést a magyaroktól a nemzeti ünnep alkalmából. Majd emlékeztetett, hogy az 1848-49-es forradalmat és szabadságharcot is az orosz hadsereg fojtotta vérbe. Végül megköszönte az eddig tőlünk kapott támogatást és kellemes ünneplést kívánt a „szabad magyar népnek”.

NYITÓKÉP: Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek