Légiriadót rendeltek el Ungváron, a magyar határtól 20 kilométerre

Szerző: Kósa András
2022.03.15. 11:29

Ungvár a magyarok lakta Kárpátalja központja, a településen repülőtér található.

Légiriadót rendeltek el Ungváron, a magyar határtól 20 kilométerre

Magyar idő szerint nem sokkal tizenegy óra előtt légiriadót rendeltek el Ungváron a Ukraine Now Telegram csatorna szerint. Ungvár közvetlenül a szlovák-ukrán határ mellett, a magyar határtól húsz kilométerre található. Bombázásról, rakéták becsapódásáról egyelőre nem érkeztek hírek.

Ungvár nem csak a magyarok lakta Kárpátalja legnagyobb városa és közigazgatási központja, hanem fontos közlekedési csomópont is.

A városnak nemzetközi repülőtere van – a kifutópálya vége szinte már eléri a szlovák határt –, és itt fut keresztül a Nyíregyháza-Csap-Ungvár-Lviv vasútvonal is. Ha támadás érik a várost, az minden bizonnyal a repteret célozza majd, Jaroslav Nad’ szlovák védelmi miniszter éppen hétfőn mondta azt a 444.hu szerint, hogy számolnak egy Ungvárt ért orosz támadással.

NYITÓKÉP: Légifelvétel az ungvári reptér kifutópályájáról. FOTÓ: Google Maps

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek