Fideszes ajánlóívek: másfél év börtön a kamu polgármesterjelöltnek Egerben

Szerző: Kósa András
2022.01.21. 18:15

Bódás Bianka polgármester-jelölti ajánlások hamisításával bukott le, a rendőrség kizárólag a Fidesz-KDNP ajánlóíveit foglalta le a nyomozás során.

Fideszes ajánlóívek: másfél év börtön a kamu polgármesterjelöltnek Egerben

1 év 6 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélték Bódás Biankát, aki a 2019-es egri önkormányzati választás harmadik polgármesterjelöltjeként szállt be a város vezetésért vívott küzdelembe. Az ítélet jogerős, de a szabadságvesztés letöltését két évre felfüggesztették, írta az EgerInfo nyomán laptársunk, az Egri Ügyek. Az EgerInfo egy képet is megosztott egy a törvényszéki végzésben feltűnő felsorolásról, amelyen jól látszik, hogy

a rendőrség kizárólag Fidesz-KDNP-s jelöltek íveit foglalta le a nyomozás során.

Bódás Bianka ellen még Mirkóczki Ádám később megválasztott polgármester tett feljelentést a 2019-es helyhatósági választások idején.

„Erős a gyanú, hogy a Fidesz aláírásgyűjtő íveiről egyszerűen átmásolták Bódás Bianka íveire az adatokat és valakik odahamisították az aláírásokat is" – nyilatkozta még 2019-ben Az Egri Ügyeknek Mirkóczki Ádám, és már akkor jelezte, hogy feljelentést tesz a választás rendjének megsértéséért.

Mint a portál írja, Bódás Bianka egyébként Istenmezején nőtt fel fel, később a Schmuck Andor-féle Magyar Szociáldemokrata Pártnál helyezkedett el szóvivőként, majd a kamugyanús Együtt 2014 alelnöke lett – ez az a párt, amely miatt a Bajnai Gordon-féle Együtt pártot a 2014-es választás előtt nem tudta bejegyezni a Fővárosi Törvényszék.

Bódás Bianka aztán 2019-ben a fideszes Habis László és az akkor még jobbikos Mirkóczki Ádám mellett harmadikként feltűnt az önkormányzati választásokon, mindjárt Schmuck Andornak jelentette be a Heti TV-n, hogy Eger polgármestere szeretne lenni. Noha magát balliberális érzelműnek nevezte, a helyi fideszes média komoly figyelmet szentelt neki.

NYITÓKÉP: Bódás Bianka az Indiai óceánban 2020-ban, forrás: Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek