Mészáros Lőrinc most Egerben vett szállodát – már nem az elsőt

Szerző: Kósa András
2021.12.18. 21:02

Hevesben is szépen gyarapodik Orbán Viktor barátja, az ország egyik legszerencsésebb embere.

Mészáros Lőrinc most Egerben vett szállodát – már nem az elsőt

Az Opus Global Nyrt.-hez tartozó Hunguest Hotels adásvételi szerződést írt alá a négycsillagos Hotel Eger & Park szálloda százszázalékos tulajdonjogának megszerzéséről – írta társlapunk, az Egriugyek.hu a hvg-re hivatkozva.

Az akvizíciót követően a Hunguest Hotels

a legjelentősebb turisztikai szereplővé válik a térségben,

az egerszalóki Saliris Resort Spa & Conference és a fejlesztés alatt álló egri Hunguest Hotel Flóra mellé csatlakozik a szállodalánc legújabb tagjaként a Hotel Eger & Park – írták, hozzátéve, hogy a tranzakció a jövő év elején zárulhat.

A Opus Global Zrt. közleménye szerint

„a 214 szobás Hotel Eger & Park megvásárlásával a Hunguest Hotels tovább erősíti pozícióját a vidéki, nagy kapacitású szállodák piacán. Az egyéni vendégek és a konferenciaturizmus körében is népszerű szálloda stabil bevételtermelő képességével járulhat hozzá a szállodalánc eredményességéhez”.

A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák alapján Eger a 12. legnépszerűbb úti cél volt Magyarországon 2020-ban, a belföldi turistákat tekintve pedig a 9. helyen áll. 

Hotel Eger & Park 214 szobás és két, korábban különálló szálloda alkotja, az egykori Park Szállót 1920-ban, míg a Hotel Egert 1963-ban nyitották meg. Nem ez lesz Mészárosék első egri szállodája: a Honguesté a Hotel Flóra is, amelynek felújítására 2,8 milliárd állami támogatást kaptak.

NYITÓKÉP: Google utcakép

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek