Képeken, ahogy szállodát épít Mészáros cége egy kórház helyére Horvátországban

Szerző: Kósa András
2022.01.20. 13:51

A Párbeszéd képviselője, Gér Mihály járt a helyszínen, hogy megörökítse a gigantikus beruházás első munkálatait.

Képeken, ahogy szállodát épít Mészáros cége egy kórház helyére Horvátországban

180 szobás ötcsillagos luxushotellel, uszodával, 12 luxusvillával, szökőkutakkal tarkított főtérrel, boltokkal épít egy új városnegyedet a horvátországi Opatija határában Mészáros Lőrinc cégcsoportja.

A Magyarország leggazdagabb embere tulajdonában álló Talentis Group sajtóinformációk szerint 18 milliárd forintból valósítja meg a beruházást, melynek helyszínén korábban egy kórház állt.

A fotók alapján a tereprendezés már megtörtént, a korábbi épület maradványait eltakarították, most már bármikor megkezdődhet az építkezés.

Mint a Párbeszéd képviselője, Gér Mihály Facebook-bejegyzésében írja, a Talentis csoportról azt emeli ki a helyi média (a Novi list című laptól a „magyar oligarcha” jelzőt is megkapta Mészáros Lőrinc), hogy 30 hotelt vásárolt Ausztriában, Magyarországon, Romániában és Horvátországban, valamint kb. 100 millió Euró értékben (36 milliárd forint) valósított meg ingatlanfejlesztéseket, egy jelenleg zajló beruházás keretében pedig Budapest nyugati részén fejleszt egy 5000 hektáros területen egy 300 ingatlanból álló „innovációs várost”.

NYITÓKÉP: Gér Mihály / Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek