Nem csupán Palkovics vacsoráját zavarták meg a hétfői tüntetők, Mészáros Lőrinc cégbirodalmának vezetője is az asztalnál ült

Szerző: Cserdi Dóra
2022.07.19. 15:55

Négyen ültek az asztalnál, mikor egy futár és egy momentumos politikus meglepték Palkovicsot. Az esetről több kép és videó is készült.

Nem csupán Palkovics vacsoráját zavarták meg a hétfői tüntetők, Mészáros Lőrinc cégbirodalmának vezetője is az asztalnál ült

Hétfő este folytatódtak az új katatörvény miatti tüntetések Budapesten. Miután a budai Várban demonstrálók észrevették Palkovics Lászlót az egyik étterem teraszán, Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és egy ételfutár is odamentek a miniszterhez.

„De sem nekik, sem a sajtónak nem tűnt fel, hogy mekkora halat is fogtak valójában. Messze nem Palkovics itt az érdekes, egyébként sincs sok köze a KATA-hoz, aligha volt szerepe az adóváltozásokban. Van itt még a KATA-nál is sokkal nagyobb durranás” – írja Facebook-odalán a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE).

Az esetről több kép és videó is készült, ez alapján pedig azt közlik, hogy az asztalnál - Vitézy Dávid államtitkár, és (mint írják, nagy valószínűséggel), Szeneczey Balázs, Vitézy helyettese, az NKK Nonprofit Zrt. megbízott vezérigazgatója mellett - Sárváry István, a V-Híd Zrt. vezérigazgatója, Mészáros Lőrinc cégbirodalmának egyik legfontosabb vezetője is ott ült az Innovációs és Technológiai Minisztériumot vezető miniszter mellett.

Mint a bejegyzésben megjegyzik továbbá, a Mészárosékhoz köthető cégcsoport számos, mint fogalmaznak, „szinte minden” vasúti tárgyú közbeszerzést megnyert Magyarországon az utóbbi években.

NYITÓKÉP: flickr.comITU /ZSIGMOND LASZLÓ

Cserdi Dóra
Cserdi Dóra újságíró

Szerkesztő-újságíró.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek