Több vidéki városban is megszorítás elleni tüntetések szerveződnek

Szerző: Kulcsár Árpád
2022.07.18. 15:00

Megmozdul Eger, Gyöngyös, Szeged, Debrecen, Pécs.

Több vidéki városban is megszorítás elleni tüntetések szerveződnek

Álljunk ki egymásért! címmel szervez tüntetést a kormány közelmúltban hozott intézkedései ellen a Momentum egri szervezetének elnöke, Jánosi Zoltán, valamint a hajdúhegyi időközi választás Orosz Lászlóné mögött végzett jelöltje, Domán Dániel – írja laptársunk az Egri Ügyek.

A megmozdulás szerda este hatkor kezdődik az egri Kepes György téren (a Kepes Intézet előtti placcon, ahol annak idején az a bizonyos gázpisztoly is előkerült Dobrev Klára roadshow-jának egri állomásán) – a pontos program és menetrend egyelőre nem ismert.

„Mindenkit másként, mégis mindannyiunkat egyaránt érintenek a közelmúltban meghozott kormányzati döntések. Egészségügyben dolgozol? Közrendvédelmis vagy? Esetleg pedagógus? KATÁ-s vagy? Vagy csak attól félsz, hogy nem fogod tudni kifizetni a megemelkedett rezsiköltségeidet? (...) Egymás támogatása nélkül nincs esélyünk” – olvasható a rendezvény leírásában.

Domán Dániel hétfő reggel a közösségi médiában bejegyzést is szentelt az eseménynek a hivatalos közösségi oldalán.

„Ahelyett, hogy a multik, a járványból és háborúból is nyerészkedő nagyüzemek fizetnének a közösbe, a kormány a legkisebbek életét háborgatja. Folytatódik az, ami 2020 elején elkezdődött: hivatkozva mindenféle veszélyhelyzetre, a kormány kapkodása, megalapozatlan döntései bizonytalanságot, aggodalmat és félelmet szülnek még a saját szimpatizánsaiknál is. Így nem lehet országot vezetni”

– írja.

Domán a hétfői szövegét arra hegyezi ki, hogy a kormány korábban ugyan biztonságot ígért, amivel az áprilisi választást is megnyerte, ezek az ígéretek azonban – a közelmúlt intézkedéseit látva – hamisnak bizonyultak.

Közben a momentumos Jánosi Zoltán egy vasárnapi posztjában arra hívta fel a figyelmet, hogy „minden idők legnagyobb megszorítását tolják le éppen a torkunkon”.

Az Egri Ügyek összeszedte mindazokat a vidéki tüntetéseket is Egeren kívül, ahol megmozdulások várhatóak: a napokban ugyanis több vidéki városban is demonstrációk várhatóak: Kecskeméten már hétfő délben, Debrecenben hétfő és kedd délután is tüntetnek, Pécsen csütörtökre szerveztek tiltakozást, Szegeden hétfő, Győrben és Kalocsán kedd estére hirdettek demonstrációt.

Heves megyében Eger mellett Gyöngyösön lesz majd kormányellenes, illetve pártlogómentes (erre figyelmeztetnek is a meghívóban) tiltakozás Általános tüntetés a KATA átalakítása ellen és a jogbiztonság mellett címmel hétfő este hattól a Fő téren. Mint a Facebook-esemény szövegében írják:

„Sok pártoskodás és beszédek helyett aktív módon, az utcákon képviselve az aránytalan megszorításokkal szembeni ellenérzéseket. Kérjük a pártlogókat otthon hagyni, mindenkit várunk azonban nemzeti zászlóval, esetleg transzparenssel, vagy csak civilben”.

A szervezők valószínűleg hosszabb demonstrációra készülnek, mert az esemény leírásában arra kérik a résztvevőket, hogy elegendő folyadékkal és élelemmel is készüljenek. „Fontos lenne, hogy az összes KATA-s, és általában a rezsi-átszabályozás miatt megszívatott ismerősötöket, rokonotokat hozzátok ki! Sőt várjuk a rossz bért kapó, ezért másodállásban KATA-s rendőrt, tűzoltót és mentőst is, valamint a taxisokat, mert a benzinár-sapka lesz a következő" – írják.

NYITÓKÉP: Bernard Blanc/Flickr Commons

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek