Épp azt a veszteséges céget nem ellenőrzik idén Győrben, ahol az egyik fideszes képviselő rokonai dolgoztak

2021.11.24. 13:02

A Győr-Szol vezetőit egy újságcikk miatt távolították el csendben, de a veszteséges működés mellett ez sem elég gyanús.

Épp azt a veszteséges céget nem ellenőrzik idén Győrben, ahol az egyik fideszes képviselő rokonai dolgoztak

A cikket az Ugytudjuk.hu szállította.

November 24-én, szerdán 15 órakor ül össze a győri önkormányzat Pénzügyi Bizottsága, és többek között arról tárgyal majd, hogy meghosszabbítsák-e a helyi közszolgáltató-, és vagyonkezelő társaságnbak, a Győr-Szolnak nyújtott, még fennálló 400 milliós tagi kölcsön, illetve a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Ktf. (GYHG) által még vissza nem fizetett 150 milliós tagi kölcsön határidejét.

Ezen felül a helyi várisfejlesztő cég, a Győr Projekt Kft. is hasonlóért folyamodott, náluk 200 millió forintról van szó. Mindhárom társaság számára 2022. december 31. lenne az új határidő, és egyébként módosul is úgy az államháztartáson kívüli forrás átvételéről, átadásáról, valamint önkormányzati forrás átadásáról szóló rendelet, hogy az ott kikötött mindenféle szabályok többé ne legyenek érvényesek az önkormányzati többségi tulajdonú cégekre.

Ami még érdekesebb, hogy módosul az önkormányzat és a polgármesteri hivatal éves belső ellenőrzési terve, és jelen állás szerint épp a Győr-Szolt nem fogja így már idén vizsgálni a belső ellenőrzésért felelő osztály.

Az indoklás szerint augusztus elején távozott az osztályvezető itt, és az egyik revizort léptették elő, így azonban kiesett egy ember, ezért le kell adni a feladatokból. Erre pedig úgy tűnik, hogy épp a Győr-Szol vizsgálatának elengedése a legalkalmasabb. A cégről szeptemberben írtuk meg, hogy egy év alatt Szabó Ákos stratégiai igazgató, illetve Szabó Jenő fideszes képviselő számos rokonát odaszervezte a céghez alvállalkozóként dolgozni. A két Szabót cikkünk után pár héttel eltávolították a legtöbb általuk hozott vezetővel együtt.

A pandémia – és talán a nepotizmus – miatt veszteségbe forduló Győr-Szol pont szeptemberben kapott egyébként 450 millió forint pluszpénzt a várostól.

KIEMELT KÉP: Győr-Szol / Facebook

Pintér Bence / Ugytudjuk.hu

A cikket az Ugytudjuk.hu szállította.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek