Márki-Zay bizakodó és várja a vidéki szavazatok megszámlálását

2021.09.29. 18:50

Szerinte a most eddig látható adatai jobbak, mint amiket a közvélemény-kutatásokon tapasztalt, melyeket, mint fogalmazott, nem ők fizettek. Arról is beszélt: Karácsony és közte felmerült a visszalépés, ha azt a végeredmény aktuálissá teszi.

Márki-Zay bizakodó és várja a vidéki szavazatok megszámlálását

Az összes aktivistának, jelöltnek, szavazónak és a viták lebonyolítóinak köszönetet mondott és kiemelte a magas részvételt a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje fél hét után egy kicsivel megtartott sajtótájékoztatóján. Elmondása alapján még csak holnap kerül ki, bejut-e a második fordulóba, azaz meglesz-e a 15 százalék és a harmadik hely.

Hozzátette, hogy a most eddig látható adatai jobbak, mint amiket a közvélemény-kutatásokon tapasztalt, melyeket, mint fogalmazott, nem ők fizettek.

„Feltehetőleg ketten vagy hárman nem fognak a második fordulóba bejutni. Akik engem támogatva úgy döntöttek, hogy a pártszimpátiájukat felülírva egy civil jelöltet támogatnak, külön dícséretet érdemelnek”

– fogalmazott, szerinte ez a garancia arra, hogy jövőre is győzni tudjanak.

Azoktól, akik nem győztek, de sikeresen kampányoltak és sok tapasztalatot szereztek, azt kérte, álljanak be a győztesek mögé, mert szerinte nélkülük „2022-ben nem lesz rendszerváltás”.

Márki-Zay szerint jövőre csak az lesz a kérdés, hogy Fidesz vagy nem Fidesz. A Magyar Hang kérdésére azt mondta, hogy minden körzetben a többségében a fővárost is magában foglaló urbánus körzetekkel kezdenek, amit módosíthatnak a vidéki szavazatok. A Telex kérdésére azt mondta,

Karácsony és közte felmerült a visszalépés, ha azt a végeredmény aktuálissá teszi.

De mi történt eddig? Kövesd velünk élőben az Azonnali percről percre tudósításával!

CÍMLAPKÉP: Renczes Ágoston / Azonnali (illusztráció)

Tarnay Kristóf Ábel
Tarnay Kristóf Ábel az Azonnali újságírója

Újságíró, jobboldali liberális gondolkodó, volt diákaktivista. Szereti a szabadságot, az alternatív rockot és a jó kraftsöröket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek