Minőségi Újságírás-díj: két cikkünk is a kiemelt munkák között!

2021.09.22. 14:09

Tarnay Kristóf Ábel tartalmas riportját a magyar raktárosok életéről, valamint Rédl Boglárka afganisztáni kivonulásról szóló cikksorozatát is kiemelte a zsűri.

Minőségi Újságírás-díj: két cikkünk is a kiemelt munkák között!

Szeptemberben is kiosztották a Minőségi Újságírás-díjat, amiben a zsűri – Veiszer Alinda, Hermann Irén, Nyáry Krisztián, Dudás Gergely, Varró Szilvia, Both Vilmos és Weyer Balázs – ezúttal a júliusi és augusztusi munkákról összevontan döntött.

A júliusi díjat megosztottan kapták: a nemzetközi újságíró-összefogás részeként kiderült a Panyi Szabolcs és Pethő András által írt a Pegasus-ügyet kirobbantó és azóta is nagy hullámokat verő cikk mellett Tóth Szabolcs Töhötöm Az élet, meg minden c. podcatjának Sajó Tamással készített beszélgetése nyerte, míg augusztusban a 444 nyomtatott Balaton-különszámát tartotta a legjobb munkának.

Azonban mindkét hónapban a kiemelt munkák közé került az Azonnali egy-egy munkája is:

Ugyan a zsűri nem említi meg, de műhelytitokként annyit elárulhatunk, hogy mindkét kiemelt Azonnali-mű mögött nagyon sok munkaóra és szakmai iránymutatás volt, így Kristóf és Bogi műveinek kiemelése egyben a szerkesztőség más tagjainak is a közös sikere, így a két újságíró mellett mindenképp meg kell említenünk az Azonnali alapítóinak, Bukovics Martinnak és Bakó Beának, valamint Szűcs Donát volt operatív vezetőnek a szerkesztői munkáját is.

Az azonnalis cikkeken kívül a zsűri a júliusi cikkek közül kiemelte

A Minőségi Újságírásért Díjat a Hírkereső támogatja.

Ezúton is köszönjük a bizalmat, és jó olvasást a művekhez!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek