Kósa András lesz az Azonnali új főszerkesztője

Szerző: Üzemi Híradó
2021.10.22. 08:16

A főszerkesztői székben Pintér Bencét váltja majd, aki Bukovics Martin menesztése után megbízott főszerkesztőként, ideiglenesen vezette a lapot.

Kósa András lesz az Azonnali új főszerkesztője

Tapasztalt újságíró érkezik az Azonnali élére november első felétől:

a lap vezetését Kósa András fogja átvenni, aki az elmúlt két évtizedben Magyarország több jeles lapjánál is foglalkozott kül- és belpolitikával.

Bár mostanában legtöbbször a Kormányinfón láthattuk a Népszava újságírójaként, az 1975-ben született újságírótól nem idegen a külpolitika világa, hiszen tanári diplomája megszerzése után a Pécsi Egyetemen, majd a Budapesti Gazdasági Egyetemen Európai Unióval, illetve nemzetközi tanulmányokkal kapcsolatos képzéseket végzett el.

Újságíróként az ezredforduló után az Eduport felsőoktatási szakportálnál kezdett, majd 2002 és 2006 között a Magyar Hírlap kül- és belpolitika rovatánál foglalkozott európai uniós témákkal. 2006 és 2011 között a Hírszerző.hu újságírója, főszerkesztő-helyettese volt, 2011-2015 között pedig a hvg.hu Itthon rovatának rovatvezetője.

2015-2016 között újságíróként dolgozott a VS.hu Politika rovatánál, 2016 és 2018 között pedig a G-nap utáni Hír TV felelős szerkesztője, illetve a Magyar Nemzet Magazin újságírója volt a lap bezárásáig és a csatorna ismételt átfazonírozásáig. Azóta a Népszava kötelékében dolgozott újságíróként.

2021 novemberének közepétől pedig az Azonnalit irányítja majd főszerkesztőként.

Meg is kérdeztük az új főszerkesztőt a kinevezeésről és a terveiről:

„Még soha nem voltam főszerkesztő, így különösen megtisztelő volt, hogy az Azonnali tulajdonosai engem kértek fel a lap vezetésére. Az Azonnalit mindig is egy minőségi tartalmakat közlő újságnak tartottam, ráadásul abban az idilli állapotban fogunk tudni együtt dolgozni a szerkesztőség tagjaival és a többi szerzővel, hogy nem kell beszállnunk a napi hírversenybe, így nálunk biztosan nem lesznek »Döbbenet: háromfejű bárány született, videóval!«, vagy »Letolt gatyával kapták rajta a celebet, kattintson!« jellegű »hírek«. A lap fő profilja és legfőbb értéke, vagyis az erős régiós-, és külpolitikai elkötelezettség, a véleménycikkek, elemzések megtartása mellett főszerkesztőként szeretném egy kicsit a belpolitikai és európai uniós vonalat is erősíteni, saját információk, exkluzív anyagok és interjúk közlésével.”

Mint az az Azonnali rendszeres olvasói számára bizonyára ismeretes, Kósa András a lap irányításával szeptemberben, Bukovics Martin menesztése után ideiglenesen megbízott Pintér Bencét váltja majd a főszerkesztői székben. Pintér Bence a váltás után ereje nagyobb részét ismét a győri közéletre és az Ugytudjuk.hu győri kiadására fordítja, de könyves írásai, publicisztikái és hírlevelei továbbra is olvashatóak lesznek az Azonnalin.

Az Azonnali épp az átalakulás időszakát éli, így az elmúlt két hónapban a szerkesztőség egy része is cserélődött és fog is cserélődni. Hogy röviden összefoglaljuk: a hónap elején a HVG-hez igazolt Tarnay Kristóf Ábel kollégánk: nem csoda, hogy a tehetségek után kapkodnak a nagyobb lapok. A következő hetekben pedig távozik a laptól két másik remek újságírónk, Tóth Csaba Tibor és Petróczi Rafael – további munkájukhoz ezúton is sok sikert kívánunk!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek