Így szurkoltuk ki a történelmi döntetlent a vb-győztes franciák ellen

2021.06.19. 18:59

Már igen korán, 11 órakor elkezdődött a hangolódás a szombati magyar-francia meccsre: a legtöbb szurkoló a városligeti szurkolói zónájából ment a Hősök terére, ahonnan délben indult a menet. A helyszínen voltunk, mutatjuk, hogy milyen volt a hangulat a vonulás közben és a mérkőzésen! Fotóriport.

Így szurkoltuk ki a történelmi döntetlent a vb-győztes franciák ellen

EGY KICSIVEL DÉL UTÁN KEZDETT EL VONULNI A MAGYAR SZURKOLÓTÁBOR A HŐSÖK TERÉRŐL. A PIROS MEZEK MELLETT A FEKETE MAGYARORSZÁG PÓLÓK MELLETT FÜSTBOMBÁKKAL ÉS ZÁSZLÓKKAL VONULTAK A RAJONGÓK.

A MENETELÉS KÖZEL 45 PERCIG TARTOTT. A HŐSÖK TERÉTŐL A DÓZSA GYÖRGY ÚTON, AZ AJTÓSI DÜRER SORON ÉS A STEFÁNIA ÚTON KERESZTÜL VONULTAK A RAJONGÓK, MIKÖZBEN KÜLÖNFÉLE RIGMUSOKAT KIABÁLTAK.
 

VAN AKI INKÁBB OTTHONRÓL KÖVETI AZ ESEMÉNYEKET, MÉG A VONULÁST IS.
 

A FRANCIÁK NEM VONULTAK EGYÜTT A MAGYAROKKAL, ŐK INKÁBB MEGVÁRTÁK, MÍG TOVÁBBMENNEK. EGYÉBKÉNT A MAGYAR SZURKOLÓK EGY NEM TÚL SZÉP GESZTUSSAL ÜDVÖZÖLTÉK A FRANCIA MEZES TÁRSAIKAT. LEGINKÁBB VÉLT SZEXUÁLIS ORIENTÁCIÓJUKRA UTALTAK A MAGYAROK, MIKÖZBEN BONJOUR-RAL KÖSZÖNTÖTTÉK ŐKET, UGYANAKKOR ATROCITÁS NEM TÖRTÉNT A KÉT SZURKOLÓTÁBOR KÖZÖTT.

A FÜSTBOMBÁK NEM CSAK ESZTÉTIKAILAG MUTATTAK JÓL.

TÖBB TÍZEZREN VETTEK RÉSZT A MENETEN. A SZÁMUKAT MÉG MEGBECSÜLNI IS NEHÉZ, HISZEN AMIKOR MÁR LASSAN ÁTFORDULT A MENET ELEJE AZ AJTÓSI DÜRER SORRA, SOKAN MÉG A HŐSÖK TERÉNÉL ÁCSOROGTAK.

A MENET MIDEN KOROSZTÁLYT MEGMOZGATOTT: IDŐSEBBEKET, FIATALOKAT EGYARÁNT. A TAPASZTALTABBAK SZATYROKKAL FELFEGYVERKEZVE VONULTAK, HOGY NE KELLJEN ÚTKÖZBEN BEUGRANI EGY BOLTBA FOLYADÉKÉRT. 

MÁR MAJDNEM A STADIONNÁL. A BELÉPTETÉS 13 ÓRAKOR KEZDŐDÖTT, MÍG A MÉRKŐZÉS KÉT ÓRÁVAL KÉSŐBB, CSAK 15 ÓRAKOR KEZDŐDÖTT EL.
 
MIELŐTT BEMENTEK VOLNA A SZURKOLÓK, MINDENKI ELHASZNÁLTA AZ UTOLSÓ FÜSTBOMBÁJÁT.
 

AZ ULTRÁK MÁR A MÉRKŐZÉS ELŐTT JÓ EGY ÓRÁVAL ELFOGLALTÁK A HELYEIKET, AHOL FOLYAMATOSAN ZENGETT A „RIA RIA, HUNGÁRIA, A „HAJRÁ MAGYAROK ÉS A „HAJRÁ MAGYARORSZÁG. AMIKOR A MELEGÍTÉSHEZ KIJÖTTEK A FRANCIÁK, FÜTTYKONCERTET KAPTAK DIDIER DESCHAMPS JÁTÉKOSAI.

MÁR A STADIONBAN: A MÉRKŐZÉS 15 ÓRAKOR KEZDŐDÖTT. A FRANCIÁK HIMNUSZÁT A MAGYAR SZURKOLÓK EGY JELENTŐS RÉSZE KIFITYÜLTE, MÍG A MAGYAR HIMNUSZNÁL A FRANCIÁK PRÓBÁLTÁK MEG UGYANEZT TENNI, DE A 60 EZER MAGYAR HANGOSABB VOLT.
A MAGYAR VÁLOGATOTT BALHÁTVÉDJE, FIOLA ATTILA AZ ELSŐ FÉLIDŐ HOSSZABBÍTÁSÁBAN RÚGOTT GÓLT A FRANCIA HÁLÓŐRNEK, LLORISNAK. FIOLÁT EGYÉBKÉNT GYAKRAN ÜRESEN HAGYTÁK A FRANCIÁK A PÁLYA BALOLDALÁN. A PUSKÁKBAN MINDEN MAGYAR RAJONGÓ ÖRÖMÉBEN FELUGROTT, AZ ULTRÁK PEDIG MÉG TALÁLTAK EGY-KÉT FÜSTBOMBÁT.

A MÉRKŐZÉSEN STABILAN VÉDEKEZETT A MAGYAR CSAPAT. ALAPVETŐEN 3-1-4-2-ES FELÁLLÁSBAN KÜLDTE MARCO ROSSI A FIAIT A PÁLYÁRA, DE HA A FRANCIÁKNÁL VOLT A LABDA, AKKOR EGY 5-3-2-ES FELÁLLÁSBAN NEGO HÁTRÉBB LÉPETT.

SAJNOS AZONBAN A 66. PERCBEN A FRANCIÁK ANTOINE GRIEZMANN RÉVÉN KIEGYENLÍTETTEK. A MAGYAR VÉDEKEZÉS CSAK EGY PILLANATRA HAGYOTT KI, ÉS A FRANCIÁK BÜNTETTEK. GRIEZMANN GÓLJÁT A FRANCIÁK KITÖRŐ LELKESEDÉSSEL FOGADTÁK. EGYÉBKÉNT AMIKOR A FRANCIA SZURKOLÓK SKANDÁLÁSBA KEZDTEK VOLNA, A MAGYAROK IS BELEKEZDTEK EGYBE, HOGY TÚLKIABÁLJÁK ŐKET. EGYEDÜL A FRANCIA GÓLNÁL NEM SIKERÜLT EZT ELÉRNI.

A MÉRKŐZÉS UTÁN NAGY VOLT AZ ÖRÖMÜNNEP: A MAGYAROK 1-1-ES DÖNTENTLENT JÁTSZOTTAK A VILÁGBAJNOK FRANCIÁKKAL. A JÁTÉK KÉPE ALAPJÁN EGYÉBKÉNT NEM VOLT ÉRDEMTELEN AZ EGY PONT, A MAGYAROK AGRESSZÍVAN JÁTSZOTTAK ÉS KEMÉNYEN VÉDEKEZTEK, NEM IJEDTEK MEG A TAPASZTALTABB ELLENFÉLTŐL.

FOTÓK: Karóczkai Balázs / Azonnali 

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek