Korlátozza a Fradi-szurkolók jegyvásárlását a Slovan

Szerző: Balogh Gábor
2022.07.14. 10:20

Alighogy az utolsó utáni pillanatban kiharcolták a továbbjutást, a pozsonyi klub vezetése máris gondoskodott róla, hogy ne legyen túl sok magyar a lelátón, amikor a Ferencvárossal kell majd megküzdeniük.

Korlátozza a Fradi-szurkolók jegyvásárlását a Slovan

Kedden a Slovan Bratislava a 123. percben Vladimír Weiss góljával gyűrte le a grúz Dinamo Batumit. Pár perccel később már landolt a törzsszurkolók e-mail fiókjában egy üzenet, amelyben arra figyelmeztetnek: nem vehet akárki jegyet a következő, FTC elleni BL-meccsre – írja az Új Szó.

A felvidéki magyar lap szerint a levélben azt jelzik: csak a bérletesek és a Batumi elleni hazai meccsre is kilátogatott nézők igényelhetnek belépőt, valamint azok, akik a közelmúltban elektronikusan vásároltak náluk jegyet, így szerepelnek a klub adatbázisában. Ám ők is maximum négy névre szóló belépőt vásárolhatnak.

Az intézkedés célját nem is titkolják: 

„A saját szurkolóinkkal szeretnénk megtölteni a stadiont, nem magyarországi vagy Szlovákia déli régióinak ferencvárosi drukkereivel.

Azt akarjuk, hogy ne ismétlődhessen meg az 1992-es eset, amikor a Téglamezőt Fradi-szurkolók ezrei lepték el Budapestről, Dunaszerdahelyről stb.”

Arról természetesen szemérmesen hallgatnak, hogy ez volt az a mérkőzés, amikor kommandósok rontottak a magyar szurkolókra. Csupán annyit tesznek hozzá, hogy a korlátozást részben „biztonsági okokból” vezették be, hogy a hazai szektorokban ne keveredjenek a két klub szurkolói.

NYITÓKÉP: A Slovan Bratislava stadionja

FOTÓ: Wikimedia Commons/Svk fan

Balogh Gábor
Balogh Gábor Az Azonnali újságírója

Kismartontól Gyimesbükkig, Árvától Pancsováig, a Scootertől a Slayerig, az Ismerős Arcoktól a Honeybeastig, Nyirőtől Spiróig, Reményik Sándortól Závada Péterig, az öreg Jászi Oszkártól a fiatal Szekfű Gyuláig, az Újpesttől...csak az Újpestig.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek