Te megkaptad-e már a koronavírus elleni oltásodat?

2021.05.17. 14:57

Ha igen, mivel oltottak? Ha nem, miért nem oltattad még be magad? Nem reprezentatív felmérés az Azonnalin!

Te megkaptad-e már a koronavírus elleni oltásodat?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Egyre több magyarországi lakost oltottak már be egy koronavírus elleni vakcinával: a legfrissebb, május 17-i adatok szerint már 4 millió 639 ezer ember kapta meg legalább az első oltását, akik közül 2,7 millióan a teljes védettséget jelentő második oltáson is túl vannak.

Mint arról korábban beszámoltunk, a környező országokban és az EU-ban jelenleg Magyarország áll a legjobban a beadott oltásokat tekintve:

míg Magyarországon az oltásra jogosultak 47,62 százaléka kapta már meg az első koronavírus elleni oltását, addig az EU-s átlag 31,36 százalék.

Ez részben annak köszönhető, hogy Magyarországon nemcsak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által engedélyeztetett vakcinákkal folyik az oltáskampány: az EMA által engedélyeztetett négy vakcinák (amerikai-német Pfizer-BioNTech, brit-svéd Oxford-AstraZeneca, amerikai Moderna és a szintén amerikai egydózisú Johnson & Johnson) mellett még a kínai Sinopharmot és az orosz Szputnyikot is használják.

Ugyanakkor hiába áll jól az oltáskampányával Magyarország, olybá tűnik, hogy a lendület alábbhagyott, hiszen lassan mindenkit beoltanak, aki fel szerette volna venni az ingyenes, nem kötelező oltását a koronavírus ellen. A kormányközeli Nézőpont Intézet egy május eleji kutatása szerint az

oltáspártiak közel harmada még nem kapta meg az oltását, és azzal számolnak, hogy még legalább kétmillió embert lehet majd beoltani.

Ezért arra vagyunk kíváncsiak, hogy az olvasóink hogyan állnak az oltással.

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek