+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2021. május 17. hétfő, 14:57
Ha igen, mivel oltottak? Ha nem, miért nem oltattad még be magad? Nem reprezentatív felmérés az Azonnalin!

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Egyre több magyarországi lakost oltottak már be egy koronavírus elleni vakcinával: a legfrissebb, május 17-i adatok szerint már 4 millió 639 ezer ember kapta meg legalább az első oltását, akik közül 2,7 millióan a teljes védettséget jelentő második oltáson is túl vannak.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a környező országokban és az EU-ban jelenleg Magyarország áll a legjobban a beadott oltásokat tekintve:

 

míg Magyarországon az oltásra jogosultak 47,62 százaléka kapta már meg az első koronavírus elleni oltását, addig az EU-s átlag 31,36 százalék.

 

Ez részben annak köszönhető, hogy Magyarországon nemcsak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által engedélyeztetett vakcinákkal folyik az oltáskampány: az EMA által engedélyeztetett négy vakcinák (amerikai-német Pfizer-BioNTech, brit-svéd Oxford-AstraZeneca, amerikai Moderna és a szintén amerikai egydózisú Johnson & Johnson) mellett még a kínai Sinopharmot és az orosz Szputnyikot is használják.

 

 

Ugyanakkor hiába áll jól az oltáskampányával Magyarország, olybá tűnik, hogy a lendület alábbhagyott, hiszen lassan mindenkit beoltanak, aki fel szerette volna venni az ingyenes, nem kötelező oltását a koronavírus ellen. A kormányközeli Nézőpont Intézet egy május eleji kutatása szerint az

 

oltáspártiak közel harmada még nem kapta meg az oltását, és azzal számolnak, hogy még legalább kétmillió embert lehet majd beoltani.

 

Ezért arra vagyunk kíváncsiak, hogy az olvasóink hogyan állnak az oltással.

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mély aggodalmukat fejezték ki, és hangsúlyozták, a szólásszabadság és az emberi jogok mellett állnak.

Hetvenperces sor a reptéren, Orbán Viktorral elégedetlen taxisofőr, védettségi igazolvány.

Megnéztük, mennyire nyerhetőek ezek a körzetek az ellenzék számára 2022-ben.

Csárdi Antal szerint az ellenzéki egység továbbra is töretlen.

Mint írják, nem hiszik, hogy a Jobbik valóban partner akar lenni abban, hogy több tízezer honfitársunk életét tönkretegye.

Jámbor szerint nem kommunikációs trükk az ellenzéktől a népszavazás, de még ha az is, végsősoron kárt fog okozni a Fidesznek.

Az IDEA Intézet elemzése szerint viszont a biztosan szavazó pártválasztók körében a Fidesz majdnem behozta az ellenzéket.

A hét kérdése

A kínai egyetem elleni kiállás lett az ellenzéki politizálás egyik sarokpontja, a kormány szerint másfél éven belül reális lehet a népszavazás a témában. Nálunk már most az, tessék szavazni!

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás