Görögország az orosz és a kínai vakcinával oltottakat is beengedi, csak legyen végre turista

Szerző: Bukovics Martin
2021.03.29. 11:40

Tíz éves kor fölött vagy oltási igazolás vagy negatív PCR-teszt kell, alatta semmi.

Görögország az orosz és a kínai vakcinával oltottakat is beengedi, csak legyen végre turista

Noha rengeteg a bizonytalanság akörül, hogy az uniós védettségi igazolás pontosan mire lesz jó, és az hogyan viszonyul azon vakcinákhoz, amiket az amszterdami székhelyű Európai Gyógyszerügynökség (egyelőre?) nem engedélyezett, az EU-tag Görögország elég határozott álláspontot fogalmazott meg az ügyben.

Mint a szerbiai Nova.rs írja: a szerb és a görög turisztikai miniszterek hétfői találkozójának apropóján tartott sajtótájékoztatóján Harisz Teokarisz görög turisztikai miniszter azt mondta, a kínai és orosz vakcinával beoltott szerbek is mehetnek nyáron Görögországba. De nem csak a szerbek:

a miniszter megfogalmazása szerint Görögország konkrétan minden koronavírus elleni oltást el fog fogadni, legyen az akár orosz, akár kínai, akkor is, ha azoknak nincsen engedélye az EMA-tól.

Azok előtt is szabad az út az országba, akik nincsenek beoltva, de fel tudnak mutatni negatív PCR-tesztet beutazáskor. Ez minden 10 év fölötti személyre vonatkozik, azaz a 10 év alatti gyerekeknek se oltási igazolás, se negatív teszt nem kell, hangsúlyozta a miniszter.

A szerbiai hírportál úgy tudja, Görögország a május 14-i szezonkezdet napján nyitja majd meg a határait a turisták előtt. A cél az, hogy ezt a dátumot kicsit előrébb lehessen hozni.

FOTÓ: Bakó Bea, Athén / Azonnali

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek