+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2021. március 29. hétfő, 11:40
Tíz éves kor fölött vagy oltási igazolás vagy negatív PCR-teszt kell, alatta semmi.

Noha rengeteg a bizonytalanság akörül, hogy az uniós védettségi igazolás pontosan mire lesz jó, és az hogyan viszonyul azon vakcinákhoz, amiket az amszterdami székhelyű Európai Gyógyszerügynökség (egyelőre?) nem engedélyezett, az EU-tag Görögország elég határozott álláspontot fogalmazott meg az ügyben.

 

Mint a szerbiai Nova.rs írja: a szerb és a görög turisztikai miniszterek hétfői találkozójának apropóján tartott sajtótájékoztatóján Harisz Teokarisz görög turisztikai miniszter azt mondta, a kínai és orosz vakcinával beoltott szerbek is mehetnek nyáron Görögországba. De nem csak a szerbek:

 

a miniszter megfogalmazása szerint Görögország konkrétan minden koronavírus elleni oltást el fog fogadni, legyen az akár orosz, akár kínai, akkor is, ha azoknak nincsen engedélye az EMA-tól.

 

Azok előtt is szabad az út az országba, akik nincsenek beoltva, de fel tudnak mutatni negatív PCR-tesztet beutazáskor. Ez minden 10 év fölötti személyre vonatkozik, azaz a 10 év alatti gyerekeknek se oltási igazolás, se negatív teszt nem kell, hangsúlyozta a miniszter.

 

A szerbiai hírportál úgy tudja, Görögország a május 14-i szezonkezdet napján nyitja majd meg a határait a turisták előtt. A cél az, hogy ezt a dátumot kicsit előrébb lehessen hozni.

 

 

FOTÓ: Bakó Bea, Athén / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Európában máshol is bőven voltak és vannak olyanok, akik úgy lettek kormány- vagy államfők, hogy angolul rosszul beszéltek. Összeszedtünk párat!

A járvánnyal kapcsolatos álhírterjesztésért megítélt érdemrendet így senki nem vette át – a DK miniszterelnök-jelöltje azért nem kell szomorkodjon, meg fogja azt kapni postán.

A szükségállapot meghosszabbítását a parlamentnek is meg kellene szavaznia, de azt kormánypárti képviselők sem támogatják. Magyarországon akár őszig is maradhat a veszélyhelyzet.

Lodban a rendőrség elveszítette a város feletti irányítást. A fellázadt arab lakosok és zsidó szomszédaik a sötét utcán, spontán egymásra támadtak.

Mind a gázai terrorcsoportok, mind az izraeli hadsereg további, súlyos csapásokkal fenyegeti a másikat. A Vaskupola-rendszer működéséről azonban bámulatos videók készültek.

Az utolsó nagy kérdésben is sikerült dűlőre jutnia a hatpárti ellenzéki összefogásnak.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás