Vajon a KDNP-t miért nem zárja ki a Néppárt?

2021.03.03. 16:35

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi, hanem az Azonnali is. Miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, megkérdezünk erről benneteket is!

Vajon a KDNP-t miért nem zárja ki a Néppárt?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

„A kérdés az, hogy ha az Európai Néppártnak tartalmi és értékbeli problémája van a Fidesszel, akkor az ugyanabban a választási szövetségben induló, 11 éve koalícióban vele kormányzó KDNP-vel miért nincs baj? A KDNP a néppárti frakcióban ugyanazokért a politikai célokért küzd, mint amiért eddig mi a Fidesszel” – ezt Deutsch Tamás, a Fidesz brüsszeli delegációvezetője mondta az Azonnalinak szerdán azt követően, hogy kiderült, a Fidesz kilép az Európai Néppárt EP-frakciójából. A Néppárt ezt követően bejelentette: kizárási eljárást indítanak a Fidesszel szemben, hogy ne csak az EP-frakcióból, de magából a pártcsaládból is eltűnjenek Orbán Viktorék.

Deutsch Tamás kérdése teljesen jogos: miért kap más brüsszeli elbánást a Fidesz minden lépését itthon ugyanúgy megszavazó, az Orbánékkal gyakorlatilag mindenben egyetértő KDNP?

A Fidesz tagsága eddig fel volt függesztve a Néppártban, ám a KDNP-é nem. A fideszesek távoznak a frakcióból, ám a KDNP-s Hölvényi György nem. Ennek okát megkérdeztük a néppártiaktól is, de érdekelne az is, hogy szerintetek mi lehet a dolog hátterében!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek