Meguntad a lassú laptopod? Van, aki helyrepofozza, és rászorulóknak adja! Adventi naptár #9

Szerző: Galavits Patrik
2020.12.09. 07:37

Ami neked agyonhasznált elektronikai kacat, másnak még hatalmas segítség lehet. Van, aki segít, hogy hasznosan és környezettudatosan mondj le ezekről rászorulók javára!

Meguntad a lassú laptopod? Van, aki helyrepofozza, és rászorulóknak adja! Adventi naptár #9

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

A legtöbb magyar háztartásban biztosan van már egy-egy elfekvőben lévő, régóta nem használt laptop vagy tablet. Ezeket általában csak azért nem használjuk, mert vettünk helyettük újabbat, amikor a korábbi darabokat egyre lassabbnak és elavultabbnak éreztük.

Pedig ezek az eszközök nagyon sok esetben továbbra is használhatóak lennének. Ahelyett azonban, hogy megunod ezeket a cuccokat porfogóként használni, és a szemétben végzik, adhatsz nekik még egy esélyt:

juttasd el ezeket Sallai Bencéhez, aki újra működőképessé teszi a megunt holmikat, hogy aztán rászorulókon segítsen vele!

Bence Győrben dolgozik köztisztviselőként, és nemrég jutott eszébe, hogy egy kis időráfordítással sok használaton kívüli elektronikai cikket lehetne jó állapotban eljuttatni rászorulókhoz. Mióta december elsején Facebook-oldalán megosztotta a bejegyzést, ami szerint várja a felajánlásokat egy kis javítással még helyrehozható elektronikai eszközökből, 22 laptop, 14 tablet és egy Xbox is érkezett hozzá.

Ennyivel talán egyedül nem bírna el, ezért környékbeli vállalkozók jelezték, hogy besegítenek neki a munkában. Fontos, hogy Bence ugyan jófej, de nem MacGyver: ezért totális romhalmazokat hiába küldtök neki, azokkal ő sem tud mit kezdeni. Ellenben ha vírusirtással, operációs rendszer újratelepítésével és hasonló kisebb munkákkal megoldhatóak a gondok, már el is juttathatjátok hozzá a megunt holmitok.

Amolyan „második gépeket” vár, amiket már csak azért nem használtok, mert szerencsések vagytok, és megengedhettétek magatoknak, hogy lecseréljétek ezeket.

Bence egyébként „észszerű kereteken belül” akár el is autózik hozzátok, hogy átvegye a megunt holmit, de még jobb, ha magatok juttatjátok el neki. A felajánlásaitokkal a sallaibence7 kukac gmail pont com emailcímen keressétek.

Ugyanezen a címen várja azok jelentkezését is, akik a munkában segítenének neki, akár állapotfelméréssel, akár – ha szükséges – egy-egy eszköz, alkatrész beszerzésével a javításokhoz.

És a lényeg: az adományokat a Hédervári Gyerekek Neveléséért Alapítvány kapja. Mivel felesleges adomány nincs, ezért ha az alapítványhoz tartozó óvodások és iskolások mindannyian hozzájutottak a nekik szükséges elektronikai eszközökhöz, úgy más rászorulók kapják a további tableteket, laptopokat és egyebeket. Bence ezzel kapcsolatban is várja a tippeket emailben!

GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

Galavits Patrik
Galavits Patrik az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek