+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. december 24. csütörtök, 08:08
Kézzelfogható lesz, legalább hetente megkapja, és kedvére anyázhatja a megajándékozott.

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

 

Rendre december 24-én délelőtt szakad rám a felismerés: nem vettem még semmit ajándékba. Ahogy azon újabb felismerés is, hogy ez nem jelent még semmit, egy érdekesebb vagy populárisabb bort lazán kivarázsolok mindenkinek a készletemből, minden másra pedig ott a légitársaságok honlapja vagy valami érdekesebb hotel valami szebb helyen, ahova bármikor lehet foglalni.

 

Ez idén nem fog működni, pontosabban a légitársaságok és a hotelek szerint működni fog, mert decemberben valamiért napi rendszerességgel kapom az Aegean Airlines-től kezdve az Austrianon át egészen az Alitalián a 2021-es utakra vonatkozó szuperkedvezményekről szóló leveleket, ha most foglalok, 40 százalék, ha még karácsonyig, akár 55 százalék is lehet, csak költsek már végre valamit náluk, max a járvány miatt lemondom később, ők pedig majd térítik a lemondott jegyárat a lemondást követő 120 napban, felőlük aztán el is felejthetem a végére.

 

Szóval se utazás, se repülés, se szállás, maradnak a kézzel fogható dolgok. Szerencsére ebben sem áll olyan rosszul az internet, hiszen a jobb magyar közéleti hetilapok mindegyikét elő lehet fizetni online: az Élet és Irodalmat, a Magyar Hangot, a Magyar Narancsot. És mivel ezek nem annyira a reklámbevételre, hanem a lapeladásra építő kis kiadók, nekik egy előfizetés nem csupán egy újabb olvasót, hanem fontos és rendszeres anyagi támaszt is jelent,

 

cserébe pedig a világ egyik legjobb élményét adják: a heti rendszerességű nyomtatott lapot, amit kedvére szerethet vagy anyázhat az olvasó.

 

De vehetünk külföldieket is. Európa minőségét tekintve első számú hetilapját, a hamburgi Spiegelt például korrekt áron, légipostával hozzák Németországon kívülre is, és egy jelképes összegért jár mellé előfizetés a digitális változathoz is. Aki pedig fázik attól, hogy közvetlenül a kiadótól rendeljen és euróban fizessen, a Hungaropressnél forintért, magyar ügyfélszolgálat segítségével is megrendelhet szinte bármilyen mainstream lapot a China Daily-tól és a Die Zeittól kezde a L'Espressón és a New Yorkeren át egészen a Time-ig és az Economistig.

 

És akkor a rengeteg kiváló folyóiratról még nem is beszéltünk...

 

GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Hetvenöt éve írta alá azt az egyezményt, amely lehetőséget adott Csehszlovákiának arra, hogy területéről magyar lakosokat telepítsen át Magyarországra, és fordítva.

A kontinens legjobb sorozatával, archívumával, tojástörőjével és még sok minden mással!

A 2010-es évek elején még fagyos volt a viszony, de mostanra eljutottak egészen addig, hogy a Fidesz már az RMDSZ ellenében induló erdélyi jobboldaliakat hazaárulózza. Hogyan jutottak el idáig?

Most ismerte el először valaki a Bizottságban, hogy talán nem minden volt rendben a vakcinabeszerzésekkel.

Közel három és fél óráig kellett magyarázkodniuk az EP-ben a vakcinagyártó cégek vezetőinek, hogy mikor érkeznek meg az EU-nak ígért vakcinák.

Nem tetszik neki egy szabálymódosítás, aminek segítségével a komplett Fidesz-delegációt ki lehetne tessékelni a néppárti frakcióból.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás