Te se vettél még semmit ajándékba? Van egy ötletem. Adventi naptár #24

Szerző: Bukovics Martin
2020.12.24. 08:08

Kézzelfogható lesz, legalább hetente megkapja, és kedvére anyázhatja a megajándékozott.

Te se vettél még semmit ajándékba? Van egy ötletem. Adventi naptár #24

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

Rendre december 24-én délelőtt szakad rám a felismerés: nem vettem még semmit ajándékba. Ahogy azon újabb felismerés is, hogy ez nem jelent még semmit, egy érdekesebb vagy populárisabb bort lazán kivarázsolok mindenkinek a készletemből, minden másra pedig ott a légitársaságok honlapja vagy valami érdekesebb hotel valami szebb helyen, ahova bármikor lehet foglalni.

Ez idén nem fog működni, pontosabban a légitársaságok és a hotelek szerint működni fog, mert decemberben valamiért napi rendszerességgel kapom az Aegean Airlines-től kezdve az Austrianon át egészen az Alitalián a 2021-es utakra vonatkozó szuperkedvezményekről szóló leveleket, ha most foglalok, 40 százalék, ha még karácsonyig, akár 55 százalék is lehet, csak költsek már végre valamit náluk, max a járvány miatt lemondom később, ők pedig majd térítik a lemondott jegyárat a lemondást követő 120 napban, felőlük aztán el is felejthetem a végére.

Szóval se utazás, se repülés, se szállás, maradnak a kézzel fogható dolgok. Szerencsére ebben sem áll olyan rosszul az internet, hiszen a jobb magyar közéleti hetilapok mindegyikét elő lehet fizetni online: az Élet és Irodalmat, a Magyar Hangot, a Magyar Narancsot. És mivel ezek nem annyira a reklámbevételre, hanem a lapeladásra építő kis kiadók, nekik egy előfizetés nem csupán egy újabb olvasót, hanem fontos és rendszeres anyagi támaszt is jelent,

cserébe pedig a világ egyik legjobb élményét adják: a heti rendszerességű nyomtatott lapot, amit kedvére szerethet vagy anyázhat az olvasó.

De vehetünk külföldieket is. Európa minőségét tekintve első számú hetilapját, a hamburgi Spiegelt például korrekt áron, légipostával hozzák Németországon kívülre is, és egy jelképes összegért jár mellé előfizetés a digitális változathoz is. Aki pedig fázik attól, hogy közvetlenül a kiadótól rendeljen és euróban fizessen, a Hungaropressnél forintért, magyar ügyfélszolgálat segítségével is megrendelhet szinte bármilyen mainstream lapot a China Daily-tól és a Die Zeittól kezde a L'Espressón és a New Yorkeren át egészen a Time-ig és az Economistig.

És akkor a rengeteg kiváló folyóiratról még nem is beszéltünk...

GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek