+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. december 24. csütörtök, 08:08
Kézzelfogható lesz, legalább hetente megkapja, és kedvére anyázhatja a megajándékozott.

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

 

Rendre december 24-én délelőtt szakad rám a felismerés: nem vettem még semmit ajándékba. Ahogy azon újabb felismerés is, hogy ez nem jelent még semmit, egy érdekesebb vagy populárisabb bort lazán kivarázsolok mindenkinek a készletemből, minden másra pedig ott a légitársaságok honlapja vagy valami érdekesebb hotel valami szebb helyen, ahova bármikor lehet foglalni.

 

Ez idén nem fog működni, pontosabban a légitársaságok és a hotelek szerint működni fog, mert decemberben valamiért napi rendszerességgel kapom az Aegean Airlines-től kezdve az Austrianon át egészen az Alitalián a 2021-es utakra vonatkozó szuperkedvezményekről szóló leveleket, ha most foglalok, 40 százalék, ha még karácsonyig, akár 55 százalék is lehet, csak költsek már végre valamit náluk, max a járvány miatt lemondom később, ők pedig majd térítik a lemondott jegyárat a lemondást követő 120 napban, felőlük aztán el is felejthetem a végére.

 

Szóval se utazás, se repülés, se szállás, maradnak a kézzel fogható dolgok. Szerencsére ebben sem áll olyan rosszul az internet, hiszen a jobb magyar közéleti hetilapok mindegyikét elő lehet fizetni online: az Élet és Irodalmat, a Magyar Hangot, a Magyar Narancsot. És mivel ezek nem annyira a reklámbevételre, hanem a lapeladásra építő kis kiadók, nekik egy előfizetés nem csupán egy újabb olvasót, hanem fontos és rendszeres anyagi támaszt is jelent,

 

cserébe pedig a világ egyik legjobb élményét adják: a heti rendszerességű nyomtatott lapot, amit kedvére szerethet vagy anyázhat az olvasó.

 

De vehetünk külföldieket is. Európa minőségét tekintve első számú hetilapját, a hamburgi Spiegelt például korrekt áron, légipostával hozzák Németországon kívülre is, és egy jelképes összegért jár mellé előfizetés a digitális változathoz is. Aki pedig fázik attól, hogy közvetlenül a kiadótól rendeljen és euróban fizessen, a Hungaropressnél forintért, magyar ügyfélszolgálat segítségével is megrendelhet szinte bármilyen mainstream lapot a China Daily-tól és a Die Zeittól kezde a L'Espressón és a New Yorkeren át egészen a Time-ig és az Economistig.

 

És akkor a rengeteg kiváló folyóiratról még nem is beszéltünk...

 

GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újabb humanitárius válság van kialakulóban a spanyol-marokkói partoknál. Az okok a két állam közötti feszültségre vezethetők vissza.

Összesen 53 ötlet közül választhatnak a budapestiek, amik közül a legtöbb szavazatot kapó projekteket a főváros meg is fogja valósítani.

A veszélyhelyzetet ugyan már ősz előtt is feloldhatja a kormány, de ez sokat nem jelent.

A 2014-ben és 2018-ban is Budapest 16. számú választókerületét megnyerő Hiller így a hat ellenzéki pártból már három támogatását bírja.

A Momentum korábban amellett kardoskodott, hogy mind a 106 körzetben legyen előválasztás.

A szervezet jelentése szerint csak így érhetjük el globálisan a karbonsemlegességet 2050-re.

A román szocdemek volt elnöke jelenleg is börtönben ül, azonban most egy újabb ügyben ismét vádat emeltek ellene.

A hét kérdése

Ha igen, mivel oltottak? Ha nem, miért nem oltattad még be magad? Nem reprezentatív felmérés az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás