Jótékonykodó sört a karácsonyi asztalra! Adventi naptár #14

Szerző: Galavits Patrik
2020.12.14. 08:18

Talán még sosem volt akkora szükség sörivással segíteni másokat, mint idén. Lássuk be: ennél csalógatóbb lehetőség ritkán van jótékonykodásra.

Jótékonykodó sört a karácsonyi asztalra! Adventi naptár #14

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

A SHARE alapítója, Alvégi Lóci és a cégben a partnerekkel történő kapcsolattartás mellett a marketing- és salesfeladatokat is ellátó Gócza Ági novemberben volt a Helyzet vendége: ekkor elmondták, hogy a koronavírus-járvány őket is rosszul érintette. Azt a felvételkor még nem tudhatták, hogy nemsokára minden vendéglátóhelynek be kell zárnia, így az ő söreiket csapon tartó kocsmák és éttermek is lakat alá kerülnek.

Márpedig ez a berlini ihletésű szociális sör eladásait is visszaveti: a SHARE alapötlete az, hogy a megvásárolt italok után a profit teljes egészében egy civil szervezethez megy. Egészen addig, amíg 100 ezer forint össze nem gyűlik. Ekkor jön a következő adományozott, amelyet az egyes célok nagykövetei választanak ki.

Most éppen a Transvanilla, transznemű embereket segítő szervezet van soron, őket az Amnesty International ajánlotta. De volt már nagykövet Kovács Patrícia színész, Kovács István „Kokó” korábbi bokszvilágbajnok és Kiss Tibi Quimby-frontember is.

Mivel a kocsmákban nem vásárolhat senki a SHARE-ből, legfeljebb rendelni tudtok: ez viszont kiváló döntés, és karácsonykor mi csúszhatna jobban a bejgli mellé, mint egy olyan sör, amelyikkel segítetek is? Nem mellesleg: tényleg finom, én a podcast felvételekor kóstoltam is!

Néhány helyről, amelynek a kínálatában ott van a SHARE, Wolton keresztül is tudtok rendelni a jótékony sörből (ilyen az Aper bisztró és a Babka deli), de a SHARE hivatalos honlapján is megtehetitek ezt. Jó hír: a SHARE-esek örömmel kilépnek a budapesti vízfejből, az országban bárhova szállíttathattok magatoknak a söreikből!

GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

Galavits Patrik
Galavits Patrik az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek