+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Renczes Ágoston
2020. november 27. péntek, 17:32
Itt a szlovákok nagyszabású sorozatának új előzetese, van benne csodaszarvas is.

2021-ben debütál a szlovák-ukrán koprodukcióban készült Szlávok című fantasy-sorozat. A hetedik században játszódó történet két fő szála a gyűlöletről és a harciasságról, valamint a szerelem erejéről és a bátorságról mesél, a keretet pedig az avarok érkezése szolgáltatja – írja a Hospodárske noviny.

 

A sorozatot Észak-Ukrajnában forgatták, és bár a produkciót a kora középkorral foglalkozó szakemberek is segítették, nem történelmi, hanem inkább fantasy-sorozatról van szó, ami az ószláv mitológia elemeit is felhasználja.

 

A sorozatot többen is a Trónok harcához is hasonlították, és a producer, Wanda Adamík Hrycová el is ismerte hogy többek között a HBO kultsorozata is inspirálta az alkotókat,

 

de már csak azért is kerülné az összehasonlítást, mert a Trónok harca egyetlen epizódja került annyiba, amennyiből a Szlávok mind a 12 részét forgatták. 

 

A 3,6 millió eurós költségvetésű sorozat így is az eddigi legnagyobb szabású ilyen produkció Szlovákiában. A Szlávokat a Joj televízió gyártja a több sikeres projektet is maga mögött tudó Wandal Production céggel, a költségekbe Ukrajna kulturális minisztériuma is beszállt 860 ezer euróval. A Ma7.sk szerint a sorozat iránt a Netflix is érdeklődik. Íme az előzetes, az ószláv mitológia elemeiből a szarvas nekünk, magyaroknak is ismerős lehet:

 

 

NYITÓKÉP: Tomáš Maštalír fanpage / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A vírus reprodukciós rátája közben 1 alá esett náluk, azaz egyre kevésbé terjed.

Beteltek az időpontok, mert olyan kevés vakcina érkezett. A rendszer 11 millió embert is be tudna oltani, ha lenne elég oltóanyag, de csak 3,1 milliónak elegendő fog megérkezni.

A kezdeményezők szerint több tucat település vehetett részt az akcióban. A Minority Safepack elkaszálása ellen tiltakoztak.

Ezen a' héten egy lubok leplezi le az orosz nép ellenségit.

Hangörökség: Maurice, a kakas harca nem volt hiábavaló.

A sikeres alkotmányos vádeljárás jelentősége Trump diszkvalifikálása lenne egy következő elnökválasztásról.

Három hónap alatt szállítják le az összesen kétmillió adag Szputnyik V-vakcinát.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás