Mit adnál karácsonyra Magyarországnak?

2020.11.26. 19:11

Van olyan főváros Európában, ahol idén nem állítanak karácsonyfát, Budapesten viszont ez idén sem maradhatott el. Megkérdeztük az embereket az ország karácsonyfájának nevezett Kossuth téri fenyő körül, mit szólnak ehhez.

Kedden az Országház előtti Kossuth térre szállították, és felállították az ország karácsonyfáját. Ez idén egy 15 méter magas ezüstfenyő, amit 40 évvel ezelőtt ültettek, és egy székesfehérvári polgár ajánlotta fel. Szerdán már elkezdődött a fa kidekorálása, égőket helyeztek rá és megszabadították kiálló ágaitól is.

Így most már biztosak lehetünk benne, hogy Budapest nem jut a moldovai főváros, Kisinyov sorsára, ahol az idén a koronavírus-járvány miatt nemcsak a karácsonyi vásár marad el, de fát sem állítanak a főváros központjában. De szükség van még erre egyáltalán? Többek között erről kérdeztük a Kossuth tér környékén sétálgató embereket, és azt is megtudtuk, hogy ők mivel ajándékoznák meg az országot.

Vitárius Bence

Az ember, aki rajzol, amíg a többiek írnak.

olvass még a szerzőtől
Vass Csaba
Vass Csaba az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek