+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence
2020. december 7. hétfő, 19:02
Mindenképpen rendhagyó lesz az idei karácsony és szilveszter, de vajon hogyan fognak ünnepelni a képviselők? Mennek látogatóba vagy inkább otthon maradnak? És ha rajtuk múlna, enyhítenének-e a szigorításokon? Videó!

Habár Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután bejelentette, hogy a novemberben életbe lépett korlátozásokat meghosszabbítják január 11-ig, a szentestéről pedig december 21-én fognak dönteni, az Azonnalinál előre

 

megkérdeztük a képviselőket, hogy hogyan tervezik tölteni a karácsonyt és a szilvesztert, illetve ha rajtuk múlna, lazítanának-e a szigorításokon.

 

A megkérdezett képviselők mind az előírt szabályok betartása mellett tervezik tölteni a karácsonyt, szűk családi körben, bár Dúró Dóráéknál ez a négy gyerek miatt már alapból minimum hat főt jelent. A párbeszédes Tordai Bencéék még lehet, hogy tesztelnek is a családi karácsony előtt, az MSZP-s Szakács László családja pedig az is lehet, hogy csak elektronikus úton távkarácsonyozik idén.

 

A szilveszter már kevésbé tűnik problémásnak a képviselők számára, Tordaiék és a KDNP-s Nacsa Lőrincék ugyanis évek óta nem járnak sehova a kisgyerekek miatt, Dúróék viszont be szoktak járni a városba az év utolsó estéjén, ez úgy tűnik idén elmarad.

 

A képviselők ellenezték egyöntetűen ellenezték a korlátozások lazítását is,

 

a párbeszédes Szabó Tímea pedig lehet még azt is megfontolná, hogy karácsony előtt két héttel zárják be az iskolákat és az óvodákat, hogy mindenki megbizonyosodjon róla, hogy nem kapta el a vírust.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Noha a Varga Mihály-féle új adócsomag célja az adócsökkentés és az adóegyszerűsítés, az leginkább kommunikációs húzásként értelmezhető. Elemzés!

A számok alacsonyabbak a hivatalos adatoknál, de a kórházba kerültek körében a halálozási arány magas.

A párt küldöttgyűlése döntött így. Karácsony szombatra nagy bejelentést ígért.

Az eset miatt Skóciában többen is azt követelik, hogy legyen saját bevándorláspolitikájuk.

Szombattól korlátozás nélkül utazhatnak a beoltott magyarok és csehek a két ország között, jelentette be Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter Pozsonyban azt mondta: nem hagyják, hogy az ügy lekerüljön a napirendről.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás