Orbán Viktor bejelentette a legeslegújabb koronavírus-világot

Szerző: Renczes Ágoston
2020.11.03. 19:20

Mutatjuk, milyen szabályok érvényesek szerdától.

Orbán Viktor bejelentette a legeslegújabb koronavírus-világot

A keddi kormányülésen döntés született a járványügyi intézkedések szigorításáról, a részleteket a miniszterelnök jelentette be a Facebook-oldalán. Ezek alapján kedd éjféltől:

+ Ismét rendkívüli jogrend lép életbe, ami 90 napig tart.

+ A rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban, színházakban csak minden harmadik széken lehet majd ülni, kötelező lesz a maszk használata, amit szigorúan ellenőriznek majd.

+ A hatóságok minden rendezvényt ellenőriznek majd, ha kell, pénzbírságot szabnak ki, azokat a helyeket pedig, ahol nem tartják be a szabályokat, azonnali hatállyal bezárják.

+ A szórakozóhelyek bezárnak, mert ezeken az operatív törzs szerint még maszkviseléssel is lehetetlen betartani a szabályokat.

+ Éjfél és hajnali öt óra között kijárási korlátozások lépnek életbe, azaz hacsak nincs valami jó indoka az éjszakázásra, éjfélig mindenkinek haza kell érnie.

+ A fővárosi tömegközlekedésben a reggeli és déli csúcsforgalomban Orbánék azt javasolják, hogy sűrítsék a járatokat, hogy ne utazzon rajtuk egyszerre sok ember, valamint újra ingyenes lesz országszerte a parkolás.

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek