+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter & Bukovics Martin
2020. október 26. hétfő, 08:58
Noha Németország Európa legnépesebb országa, itt az egyik legkisebb az egymillió lakosra jutó új koronavírus-fertőzöttek száma. Fotókon mutatjuk, hogyan néz ez ki a gyakorlatban!

EZ ITT BIELEFELD, AZ OETKER-KONSZERN SZÉKHELYÉNEK IS HELYET ADÓ ÉSZAK-RAJNA-VESZTFÁLIAI VÁROS. A BELVÁROSBAN KÖTELEZŐ A MASZKVISELÉS KÜLTÉREN IS.

 

A VÁROSBAN SZÁMOS ÉTTEREM ÉS KÁVÉZÓ ELŐTT HOSSZÚ SOROK ÁLLNAK, UGYANIS A VENDÉGLÁTÓHELYEK NEM TUDNAK MÁR ANNYI EMBERT LEÜLTETNI, MINT KORÁBBAN: AZ ASZTALOK KÖZÖTTI TÁVOLSÁG NÖVEKEDÉSÉVEL A BEFOGADÓKÉPESSÉGÜK CSÖKKENT. A HELYIEK MINDENESETRE KIFEJEZETTEN TÜRELMESEN ÁLLJÁK KI A SORUKAT.

 

VANNAK OLYAN HELYEK IS, MINT EZ ITT, AHOL AZ ASZTALOKAT AHELYETT, HOGY TÁVOLABB HELYEZTÉK VOLNA EGYMÁSTÓL, INKÁBB KIHELYEZTEK KÖZÉJÜK EGY PLEXIT.

 

A BELVÁROSI MASZKVISELÉST A RENDŐRÖK SPONTÁN ELLENŐRIZNI SZOKTÁK.

 

MÁR AMIKOR NEM EGY HÚSZFŐS JÁRVÁNYKRITIKUS TÜNTETÉST BIZTOSÍTANAK. A TRANSZPARENS ARRA KÉRI AZ OLVASÓIT, HOGY INFORMÁLÓDJANAK A JÁRVÁNYRÓL ÉS NE HIGGYENEK A TÖMEGMÉDIÁNAK: „AZ IGAZSÁG FELSZABADÍT, A HAZUGSÁG ELHOMÁLYOSÍT.”

 

A FRANKFURTI KIOSZKOKBAN ESTE TÍZ UTÁN MÁR NEM LEHET ALKOHOLT ELADNI, DE BEMENNI EGYÉBKÉNT IS CSAK SZÁJMASZKBAN LEHET. KUTYA ÉS MACSKA AZONBAN MÉG SZÁJMASZKBAN SE MEHET BE.

 

FRANKFURTBAN ESTE TÍZ UTÁN NEM LEHET MÁR ALKOHOLT VENNI, TEHÁT MINDENKI KORÁBBAN VESZI MEG A SÖRÉT, DE A KIOSZK ELŐTT ISSZA MEG, AMI MIATT SOKSZOR SPONTÁN PARTIK IS KIALAKULNAK A KIOSZKOK ELŐTT.

 

FRANKFURT AZ EGYIK JÁRVÁNYGÓCPONT NÉMETORSZÁGBAN, SZÁJMASZKOT AZONBAN CSAK A FORGALMAS KÖZTEREKEN KELL A SZABAD TÉRBEN IS VISELNI. ILYEN PÉLDÁUL A HETI PIAC A BELVÁROSBAN, AHOL AZ OTT MEGVÁSÁROLT ÉTELT NEM LEHET MÁR HELYBEN ELFOGYASZTANI.

 

A VÁSÁRLÓK ÉS AZ ELADÓK IS SZÁJMASZKOT HORDANAK A FRANKFURTI PIACON.

 

A KOLBÁSZT AZONBAN NEM LEHET SZÁJMASZKBAN ENNI. HA LENNE A KÖZELBEN EGY RENDÖR, AKKOR EZ AZONBAN BÍRSÁGGAL JÁRNA.

 

A SVÁJCI HATÁR MELLETTI BADEN-WÜRTTEMBERGI FREIBURGBAN ENNÉL SOKKAL LAZÁBBAK A SZABÁLYOK, A KÁVÉZÓK TELI VANNAK, SZÁJMASZKOT SE KELL HORDANI.

 

FREIBURGBAN ESTE TÍZ UTÁN NEM SOK MINDEN VAN NYITVA. EZ A VÁROS EGYETLEN ÉJSZAKA IS NYITVA LÉVŐ KIOSZKJA, BENT SZÁJMASZKBAN LEHET VÁSÁROLNI, KINT ANÉLKÜL INNI.

 

A FREIBURGI EGYETEMI KÖNYVTÁRBA ELEVE CSAK ELŐZETES BEJELENTKEZÉSSEL MEHETNEK CSAK BE A DIÁKOK ÉS A TANÁROK, A KÖNYVTÁR NAGYRÉSZE ÍGY IS LE VAN ZÁRVA, AKI BENT VAN, ANNAK ITT SZÁJMASZKOT KELL HORDANIA.

 

A DIÁKOKNAK, AKIK ITT AKARNAK TANULNI, ELEVE ELŐZETESEN REGISZTRÁLNIUK KELL, ÉS CSAK HÚSZ PERCIG MARADHATNAK. AZÉRT, HOGY A MEGFELELÖ TÁVOLSÁGOT GARANTÁLNI LEHESSEN, AZ ASZTALOK NAGYRÉSZE ELEVE LE VAN ZÁRVA.

 

AHOL FREIBURGBAN IS KÖTELEZŐ A SZÁJMASZK, AZ A PÁLYAUDVAR.

 

FOTÓK: Techet Péter (Frankfurt, Freiburg), Mayer Lisa-Marie (Bielefeld) / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Január 20-ig három szakaszban oldják fel az eddigi szigorú járványügyi korlátozásokat.

Logikusnak nevezte Volner János az általa benyújtott választásitörvény-módosítási javaslatot. Szerinte úgy is lehet értelmezni az ügyet, hogy megvalósították a DK szándékát.

A többségében németnyelvű olasz autonóm tartomány szerdán fejezte be lakosságának letesztelését – kevesebb, mint egy százalék koronavírusos.

Kovács Gergely szerint nem az a legszomorúbb, hogy az ő indulásuk megnehezül, hanem hogy a sem Orbánhoz, sem Gyurcsányhoz tartozni nem akaró kicsiket fojták meg vele.

Ők is behódolnak az antigénteszteknek, a miniszterelnöknek pedig jelenleg az a nagy álma, hogy azokhoz még karácsony ingyenesen hozzá lehessen férni

Térjünk vissza mielőbb a schengeni zónán belüli szabad mozgáshoz, sürgeti az Európai Parlament. Mindezt a fideszesek is megszavazták, pedig Orbán már szeptember óta zárva tartja a magyar határokat.

A gyógyszergyártó szerint azonban nem verseny, hogy kinek milyen hatékonyságú vakcinája van az előzetes tesztek alapján, mert a világnak úgyis sokféle vakcinára lesz szüksége.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

A Külügyi és Külgazdasági Intézet november 26-i online kerekasztal-beszélgetése.

Ezt is szerettétek

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás