Mégsem oltják be a Mikulást koronavírus ellen

Szerző: Varsányi Bence
2020.10.26. 09:02

Az eredeti terv szerint állítólag Mikulásné és a karácsonyi manók is korai hozzáférést kaptak volna a vakcinához.

Mégsem oltják be a Mikulást koronavírus ellen

Az amerikai Egészségügyi és Szociális Minisztérium (HHS) 250 millió dolláros kampányt indít, hogy ismert emberekkel hirdessék a koronavírus elleni oltást, miután majd jóváhagyják a vakcinát. Ennek részeként állítólag

korai hozzáférést biztosítottak volna az oltóanyaghoz a Mikulásnak, a feleségének és a karácsonyi manóknak is, de ez mégsem fog megvalósulni.

A Wall Street Journal szerint az ötletgazda Michael Caputo, a minisztérium volt helyettes államtitkára még augusztusban azt ígérte Ric Erwinnek, az Igazi Szakállú Mikulások Testvéri Rend elnökének, hogy a vakcinát november közepéig jóváhagyják, november végéig pedig kézhez is kapják a frontvonalban dolgozó karácsonyi munkások.

Az újság egy telefonhívást is közzétett, ahol Caputo arról beszél,

ha a Mikulás és a kollégái nem nélkülözhetetlen munkavállalók, akkor nem tudja, hogy kik azok, amire Erwin csak annyit válaszol, hogy „ho-ho-ho”.

A HHS szóvivője az ügy kapcsán a New York Timesnak elmondta, hogy Alex Azar egészségügyi államtikárnak nem is volt tudomása a most lefújt tervről, a Mikulás-rend elnöke viszont azt állítja, hogy egészségügyi tisztviselők megígérték, hogy szeptember közepéig véglegesítik a tervet, és már majdnem száz mikulás jelentkezett is, hogy szeretné megkapni az oltást.

NYITÓKÉP: Unsplash

Varsányi Bence
Varsányi Bence az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek