Mit szólnának a budapestiek, ha kültéren is kötelező lenne a maszk?

2020.10.24. 18:34

Hozzá lehet-e szokni? Mennyire vennék szívesen, ha ezt is elrendelné a kormány? És miért hord kültéren maszkot már most is valaki, holott még nem is muszáj? Körbekérdeztünk Budapest belvárosában!

Nyugat- és Közép-Európa számos országában már kültéren is kötelező az orrot és szájat elfedő maszk viselése. Sőt, elképzelhető, hogy hamarosan Magyarországon is: az Azonnali kérdésére a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy a kormány kész lesz bevezetni azt, ha indokoltnak tartja. Pénteken az operatív törzs reggeli ülését követően Orbán Viktor miniszterelnök már arról beszélt, hogy miután egyértelművé vált, hogy a járvány megfékezése a maszkviselésen múlik, ezért azt szeretné, ha a maszkviselés általánossá válna – ám

hogy ez a kültéri maszkviselés közelgő kötelezővé tételét jelenti-e, nem tudni.

Mi mindenesetre körbekérdeztünk Budapest belvárosában azt tudakolva, mi erről az emberek véleménye. És rengeteg olyan járőkelővel találkoztunk, aki annak ellenére is hordta kültéren a maszkot, hogy ez még nem kötelező. Nézzétek meg a videót!

Vass Csaba
Vass Csaba az Azonnali újságírója
Antal Róbert-István
Antal Róbert-István az Azonnali újságírója

Történész, az erdélyi baloldal kutatója. Bármilyen furcsa, de szereti a románokat.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek