+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Bukovics Martin
2020. október 8. csütörtök, 07:07
Napról napra nő a koronavírus-fertőzöttek száma Olaszország-szerte, de az ország eddig kordában tudta tartani a járványt. Róma azonban beszigorított: országszerte kötelező lett a szabadban a szájmaszk viselése. Firenzében fotóztunk körbe, hogy megmutassuk, mennyire engedékenyen eleget tesznek a helyiek a kormány akaratának.

AKI NEM VISEL A SZABADBAN SZÁJMASZKOT, MINIMUM 400 EURÓRA BÜNTETIK.

 

A BÍRSÁG MAXIMÁLIS ÖSSZEGE 3000 EURÓ.

 

AMI EZER DARAB PIACI DIZÁJNERMASZK ÁRA.

 

EMELLETT A JÁRVÁNYÜGYI VESZÉLYHELYZETET IS MEGHOSSZABBÍTOTTA A RÓMAI KORMÁNY JANUÁR VÉGÉIG. AZ ELLENZÉK NEM VETT RÉSZT A SZAVAZÁSON.

 

FIRENZE FŐPÁLYAUDVARÁN AZ ÉLET. AZ OLASZORSZÁGI TESZTEK POZITIVITÁSI RÁTÁJA IGENCSAK ALACSONY, 2,9 SZÁZALÉKOS: KEDDEN 125 EZER TESZTBŐL 3678 LETT POZITÍV. A WHO SZERINT 5 SZÁZALÉKOS RÁTA ALATT VAN KORDÁBAN TARTVA A JÁRVÁNY.

 

A TÖMEGKÖZLEKEDÉSEN EDDIG IS KÖTELEZŐ VOLT HORDANI A SZÁJMASZKOT, MOST MÁR A BUSZMEGÁLLÓKBAN IS. PERSZE SOKAN EDDIG IS ÍGY TETTEK.

 

A KUTYASÉTÁLTATÁS AZ OLASZ KORMÁNY SZERINT NEM MINŐSÜL SPORTTEVÉKENYSÉGNEK, ÍGY BIZONY FEL KELL HOZZÁ VENNI AZT A SZÁJMASZKOT.

 

Ő VALÓSZÍNŰLEG TUDJA, MIT DÖNTÖTT A RÓMAI KORMÁNY: BICIKLIZÉSKOR ÉS A ROBOGÓN VAGY A MOTORON UGYANIS NEM KELL HORDANI A MASZKOT.

 

PERSZE VAN, AKI ÓVATOSABB, PERSZE LEHET, CSAK A SZMOG MIATT.

 

SZABÁLYKÖVETŐ TURISTA.

 

SZABÁLYKÖVETŐ HELYBÉLI.

 

EGY UNATKOZÓ HELYBÉLI.

 

NEM MINDENKI FOGJA A MASZKRA A TÁRSAS ÉRINTKEZÉS HIÁNYÁT.

 

A MASZKBAN TELEFONÁLÁS KÉT ISKOLÁJA.

 

A SZABÁLY EGYÉBKÉNT A VENDÉGLÁTÓHELYEKRE IS VONATKOZIK. HA VALAKI FELÁLL AZ ASZTALTÓL, ÉS ELMEGY WC-RE, KÖTELEZŐEN SZÁJMASZKOT KELL HÚZZON. A TERASZON IS. HA NEM TESZI MEG, A VENDÉGLÁTÓHELYET IS BÜNTETIK: 5-30 NAPIG ZÁRVA KELL TARTANIA.

 

A HELYIEK A HÍRADÓBÓL ÉS A HÉT ELEJÉN KISZIVÁRGOTT HÍREKBŐL MÁR TUDTÁK, MI VÁR RÁJUK SZERDÁTÓL. A TURISTÁK VAGY NEM OLVASNAK HELYI SAJTÓT, VAGY A HOTELEKBEN SEM TARTOTTÁK FONTOSNAK FELHÍVNI A MASZKKÖTELEZETTSÉGRE A FIGYELMÜKET.

 

PERSZE VANNAK, AKIKET A RENDŐRÖK SE SZÓLNAK MEG, AMIÉRT NEM HORDJÁK.

 

A RÓMAI KORMÁNY A HADSEREGET IS FELHATALMAZTA ARRA, HOGY ELLENŐRIZZE, HORDJÁK-E AZ EMBEREK RENDESEN A MASZKOT. SOK KEDVÜK NEM VOLT HOZZÁ.

 

GIUSEPPE CONTE BÜSZKESÉGEI: MASZKBAN SORBAN ÁLLÓ TURISTÁK A DÓM ELŐTT.

 

FIRENZE BELVÁROSA TUD ANNYIRA JÓL KINÉZNI MÉG MOBILOS FOTÓKON IS, HOGY NE KELLJEN BELEKOMPONÁLNIA A KÉPEKBE AZ EMBERNEK A SAJÁT MASZKOS FEJÉT.

 

KIVÉVE PERSZE, HA SAJTÓFOTÓRÓL VAN SZÓ. AZ MÁS.

 

ÍGY AZ UTCÁN MUTATKOZNI MÁR CSAK DÉL-TIROLBAN SZABÁLYOS: AZ AUTONÓM TARTOMÁNY NEM VEZETTE BE RÓMA ÖTLETÉT, MONDVÁN MASZKOT ELÉG AKKOR HORDANI, HA NEM LEHET TÁVOLSÁGOT TARTANI KÉT EMBER KÖZÖTT. NEM ÚJ SZABÁLYOKAT KELL HOZNI, HANEM BETARTANI AZ EDDIGIEKET, ÉRVELT ARNO KOMPATSCHER TARTOMÁNYI VEZETŐ.

 

FOTÓK: Bukovics Martin / Firenze

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egy bukaresti napilap szerint az RMDSZ a törékeny parlamenti többségért cserébe székelyföldi autonómiát kér, a PNL szerint ez ott már most is megvan.

A helyiek szerint a kormány az 1200 főre rugó teniszezőket és a stábjukat választotta a saját állampolgárai helyett.

Nem csak elbukta a CDU elnökségéért folyó versenyt szombaton, de még a miniszteri terveire is nemet mondtak.

Sok vendéglátós nyitott ki péntek este Olaszországban, tiltakozva a római kormány lockdown-politikája ellen. Helyszíni riport fotókkal Firenzéből!

2020 nyarán még alig volt olyan EU-tagállam, amely rendelni akart volna azon oltásokból, amelyekkel december 27-e óta lényegében EU-szerte oltanak.

Aláírásgyűjtést indít a Mi Hazánk a járványügyi lezárások ellen, az oltásnál az önkéntességet hangsúlyozzák. Interjú!

A cégóriás elnöke és az egyik leányvállalat igazgatója is személyes okokra hivatkozott a cég közleményei szerint.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás