Újabb nyolcszáz koronavírusos megbetegedés, keddhez képest kevesebb gyógyult Magyarországon

2020.10.01. 10:52

Szerdán 848 személynél azonosították a koronavírust. A keddi rekordszámú gyógyulthoz képest szerdán csak 228-an gyógyultak ki a koronavírusból. Grafikonon mutatjuk a járvány magyarországi és szomszédos országokbeli terjedését.

Újabb nyolcszáz koronavírusos megbetegedés, keddhez képest kevesebb gyógyult Magyarországon

Szerdáról csütörtökre újabb 848 személynél mutatták ki a koronavírust Magyarországon. A járvány kezdete óta az összes esetek száma 27 309 főre emelkedett, ebből aktív eset 20 410.

Az elvégzett tesztek száma majdnem azonos a szerdai elvégzett tesztekkel, csütörtökre 11 972 tesztet végeztek el.

Az elvégzett tesztek pozitivitási rátája pedig még mindig magas, szerdáról csütörtökre 7 százalékos volt.

A WHO szerint egy vírus abban az esetben van kordában tartva, és akkor tudjuk nyomon követni annak terjedését, ha a tesztek pozitivitási rátájának a hétnapos átlaga nem haladja meg az 5 százalékot. Magyarországon csak szeptember elején volt legutoljára 5 százalék körüli ez a szám.

Az elmúlt 24 órában elhunyt 16 beteg, így a járvány márciusi kezdete óta már 781-en haltak meg az új koronavírus miatt. A legfiatalabb halott egy 44 éves férfi, a legidősebb egy 80 éves férfi volt.

A gyógyultak száma szerdán igen alacsony volt. Csak 228 személyt nyilvánítottak gyógyultnak, elérve így a 6118 gyógyultat a járvány kezdete óta.

A kórházban kezeletek száma a keddi számokhoz képest kicsit csökkent: 16 személlyel kevesebbet, azaz 757 személy szorult kórházi kezelésre, ebből 52-en vannak lélegeztetőgépen.

NYITÓKÉP, GRAFIKON: Illés Gergő / Azonnali

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek