+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2020. szeptember 16. szerda, 19:42
Szerda este jelentette be a német Robert Koch Intézet: Budapestet is felvette azon járványügyi gócpontok közé, ahonnan Németországba csak érvényes, negatív koronavírus-teszttel vagy kéthetes karantén bevállalásával lehet szerdától beutazni. Budapest mellett Bécs is hasonló besorolást kapott.

A bécsi Der Standard napilap már szerda reggel berlini kormánykörökből úgy értesült, hogy Németország ki fogja bővíteni az ún. rizikóterületnek számító régiók listáját. A balliberális napilap délelőtti információi szerint Bécset is érintené a döntés.

 

A bécsi napilap értesülései pontosak voltak: szerda este a járványügy értékelésével foglalkozó német Robert Koch Intézet valóban frissítette a veszélyesnek nyilvánított területek listáját – ahova nemcsak Bécs, de Budapest is felkerült. Ezt azt jelenti, hogy

 

aki akár már szerdán Budapestről Németországba beutazik, annak egy 48 óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztet kell a német határon felmutatnia, vagy egy kéthetes karantént Németországban kötelezően vállalnia.

 

Bécs és Budapest mellett felkerült még erre a „vörös listára” Európából többek között a romániai Resicabánya, a svájci Fribourg vagy két francia tengerentúli terület. A kelet-közép-európai régióból már eddig is rizikóterületnek számított Prága, Split, Dubrovnik, valamint Szerbia egésze. Bécs és Budapest nem egyedüli fővárosokként vannak a listán, ugyanis már eddig is beutazási korlátozások voltak érvényesek azokra, akik például Párizsból vagy Brüsszelből akartak Németországba menni.

 

Kérdéses persze, hogy a német hatóságok miként tudják ellenőrizni, hogy valaki például tényleg Budapestről jön-e. A Der Standard idézi a német belügyminisztériumi szóvívőt, aki elismerte:

 

a német hatóságoknak nincsen nagyon más lehetőségük, mint a beutazók nyilatkozatát elfogadni,

 

mert valóban nem lehetséges visszakövetni, ténylegesen az adott ország mely területéről érkezik a beutazó.

 

NYITÓKÉP: Magyar autópálya idén áprilisban / Bakó Bea, Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ha nem nő meg az AstraZeneca vakcina elfogadottsága, kérdéses, hogy Németországban tartható lesz-e az oltási kampány menetrendje.

Ameddig nincs erős bizonyíték az iskolabezárások jótékony járványügyi hatására, nyitva kellene lenniük.

Az 1703-ban alapított Wiener Zeitungban kötelező jelleggel állami és gazdasági hirdetmények is megjelennek. Ennek vetnének véget.

Akik tavaly lettek nagykorúak és a járvány miatt lemaradtak erről, azok idén csaphatnak le ezekre.

Perón úgy foglalta össze karrierjét, hogy első elnökségét az apáknak, a másodikat az anyáknak, a harmadikat pedig a gyermekeiknek köszönheti.

Korábban egyszer már elkezdték a tanügyi alkalmazottak beoltását, de mivel kevés oltóanyag érkezett, ezért le kellett állítani a projektet. Most nagyon belehúznának.

A parlament nemzetbiztonsági bizottságát elnöklő jobbikos Stummer János azt állítja: titkos alagutat építtetne magának Orbán Viktor a Puskás-stadionba. A kormányzat szerint ez nem teljesen van így.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás