+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2020. szeptember 7. hétfő, 15:52
Az egykori kormányfő állapotának súlyosságát mutatja, hogy közölte: nem látta a Milano-Monza-meccset a hétvégén.

Amint arról az Azonnali beszámolt: Silvio Berlusconi egykori olasz kormányfő is koronavírusos lett. Jelenleg egy milánói klinikán kezelik. Amikor múlt szerdán pozitív lett a koronavírus-tesztje, az orvosai még azt közölték: a „Lovag“ néven ismert politikusnak nincsenek tünetei.

 

Most vasárnap azonban az egyik kezelő orvosa azt mondta:

 

„a következő 48 óra lesz döntő“ a Forza Italia elnöke számára.

 

Részleteket nem árult el, azaz nem tudni, hogy milyen értelemben lesz döntő a következő két nap.

 

Amint a Corriere della Sera napilap értesült, Berlusconi a hétvégén beszélt pártja egyik politikusával, akinek elárulta:

 

nem érzi jól magát, a Milanó-Monza-focimeccset se látta.

 

A berlusconista Libero napilap meg is jegyzi: normál helyzetben elképzelhetetlen lenne, hogy Berlusconi kihagyjon egy meccset, ráadásul egykori csapatának, az A.C. Milannak a játékát mindig követi.

 

Közben hétfőn Marina Berlusconinak, a politikus lányának koronavírus-tesztje is pozitív lett. Az ő dél-franciaországi villájába távozott március elején Berlusconi, de nem maradt ott sokáig. Vélhetően Marina is Szardínián fertőződhetett meg, ahol apjának kastélya van. A szigeten lett koronavírusos korábban Flavio Briatore vállalkozó is. Mára Szardínia szigete a járvány egyik gócpontjává vált.

 

NYITÓKÉPEurópai Néppárt fotószolgálata

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Eddig három okból lehetett Lengyelországban abortuszt végezni, most az Alkotmánybíróság határozatának kihirdetésével már csak kettő maradt. Csütörtökre máris új tüntetéseket jelentettek be.

Folytatódik a küzdelem a hatalom és az ellenzéki politikus közt. Navalnij hívei már a második országos tüntetést szervezik szombatra, hogy elérjék szabadon bocsátását.

A 2019 májusában került elő az a videó, ami aztán Heinz-Christian Strache egykori osztrák alkancellár teljes bukásához vezetett. Most végre megszólalt a csapda egyik kitervelője: így zajlott le Strache lépre csalása. Kalandos, filmbe illő részletek!

Egy egri kávézó tulajdonosa tavaly februárban indította a vállalkozását, de márciusban már be kellett zárnia. Májusban újranyitott, novemberben újra bezárt, február elsején pedig megint ki fog nyitni a tiltás ellenére is. Miniinterjú!

A független képviselő a budapesti orosz nagykövetség előtt tüntet egyedül,
mert egy orosz diáknak a járványra hivatkozva a
rendőrség ezt megtiltotta.

A gyógyszergyártó cég szerint az EU kötött velük túl későn szerződést, az EU szerint ők viszont rengeteg pénzt adtak az AstraZenecának, hogy ilyen véleletlenül se fordulhasson elő.

Egy lombardiai kórház elhunyt covidos betegeiről szóló aktáiban azzal szembesültek a nyomozók, hogy a betegek állapota hirtelen drasztikusan romlani kezdett.

A hét kérdése

Minden nap járványparáztató cikkek tucatjait termeli ki magából a magyar média, de van-e ezzel egyáltalán baj?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás