Berlusconi koronavírusos lett

Szerző: Techet Péter
2020.09.02. 20:21

A politikus közölte, hogy „ezt csatát is megnyerem“. Orvosai szerint állapota kielégítő, nincsenek komolyabb tünetei. Ellenfelei is mihamarabbi felgyógyulást kívántak neki.

Berlusconi koronavírusos lett

Silvio Berlusconi pártja, a jobbközép Forza Italia jelentette be szerda este:

a pártelnök legújabb koronavírustesztje pozitív lett.

Az egykori kormányfő egy hete már teszteltette magát, miután kiderült, hogy jóbarátja, Flavio Briatore még augusztus közepén pozitív eredményt produkált – de Berlusconi tesztje akkor negatív lett. Maga Berlusconi szerdán még részt vett pártja nőtagozatának, a Kék Nőknek a rendezvényén, a hír is ott érte: „igen, megtörtént velem is a koronavírus“, de megígérte: „ezt a csatát is megnyerem“.

Orvosa közölte: Berlusconinak nincsenek tünetei, azonban karanténba fog vonulni – ezért a szardíniai villájából a Milánó melletti kastélyába távozott, de megígérte: amennyire lehetséges, onnan is részt akar venni a szeptember végi helyhatósági választások kampányában.

Az olasz twittert a hírre azonnal elárasztották a jókívánságok. A Forza Italia egy Berlusconi-képet posztolt „Forza Silvio“ felirattal. Nem csak a hívei és politikai szövetségesei, de politikai ellenfelei is mihamarabbi gyógyulást kívántak a 83 éves politikusnak. Nicola Zingaretti, a balközép Demokrata Párt főtitikára azt írta, hogy Berlusconi „ezt a harcot is erővel fogja megvívni“, és a Demokrata Párt valamennyi tagja nevében jó egészséget kívánt neki ehhez.

Matteo Renzi, korábbi baloldali kormányfő pedig „szeretetteljes ölelést“ küld Berlusconinak;

az Italia Viva kispárt elnöke azt kívánta a Forza Italia elnökének, hogy „mihamarabb térjen vissza“. Erre jó esély van, elvégre

Berlusconi még 2011-ben jelentette be, hogy „halhatatlan“,

de „legalábbis 120 éves koráig“ fog mindenképpen élni.

A kínai koronavírus-járvány kitörésekor, március elején még az volt a hír, hogy a politikus – idős kora miatti veszélyeztettsége okán is – eltávozik Olaszországból: lánya dél-franciaországi villájában tervezte átvészelni a járványhelyzetet. De pár hét után már visszatért Olaszországba, és a nyáron már politikai rendezvényeket is tartott.

NYITÓKÉPEurópai Néppárt fotószolgálata

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek