+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2020. szeptember 2. szerda, 20:21
A politikus közölte, hogy „ezt csatát is megnyerem“. Orvosai szerint állapota kielégítő, nincsenek komolyabb tünetei. Ellenfelei is mihamarabbi felgyógyulást kívántak neki.

Silvio Berlusconi pártja, a jobbközép Forza Italia jelentette be szerda este:

 

a pártelnök legújabb koronavírustesztje pozitív lett.

 

Az egykori kormányfő egy hete már teszteltette magát, miután kiderült, hogy jóbarátja, Flavio Briatore még augusztus közepén pozitív eredményt produkált – de Berlusconi tesztje akkor negatív lett. Maga Berlusconi szerdán még részt vett pártja nőtagozatának, a Kék Nőknek a rendezvényén, a hír is ott érte: „igen, megtörtént velem is a koronavírus“, de megígérte: „ezt a csatát is megnyerem“.

 

Orvosa közölte: Berlusconinak nincsenek tünetei, azonban karanténba fog vonulni – ezért a szardíniai villájából a Milánó melletti kastélyába távozott, de megígérte: amennyire lehetséges, onnan is részt akar venni a szeptember végi helyhatósági választások kampányában.

 

Az olasz twittert a hírre azonnal elárasztották a jókívánságok. A Forza Italia egy Berlusconi-képet posztolt „Forza Silvio“ felirattal. Nem csak a hívei és politikai szövetségesei, de politikai ellenfelei is mihamarabbi gyógyulást kívántak a 83 éves politikusnak. Nicola Zingaretti, a balközép Demokrata Párt főtitikára azt írta, hogy Berlusconi „ezt a harcot is erővel fogja megvívni“, és a Demokrata Párt valamennyi tagja nevében jó egészséget kívánt neki ehhez.

 

Matteo Renzi, korábbi baloldali kormányfő pedig „szeretetteljes ölelést“ küld Berlusconinak;

 

az Italia Viva kispárt elnöke azt kívánta a Forza Italia elnökének, hogy „mihamarabb térjen vissza“. Erre jó esély van, elvégre

 

Berlusconi még 2011-ben jelentette be, hogy „halhatatlan“,

 

de „legalábbis 120 éves koráig“ fog mindenképpen élni.

 

A kínai koronavírus-járvány kitörésekor, március elején még az volt a hír, hogy a politikus – idős kora miatti veszélyeztettsége okán is – eltávozik Olaszországból: lánya dél-franciaországi villájában tervezte átvészelni a járványhelyzetet. De pár hét után már visszatért Olaszországba, és a nyáron már politikai rendezvényeket is tartott.

 

NYITÓKÉPEurópai Néppárt fotószolgálata

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szájer József ereszcsatornán menekülős botránya elvitte a hetet nem csak az Azonnalinál, de egész Magyarországon. Mit szólnak az ügyhöz az utcán?

Lengyel lapértesülés szerint nem ez a legkomolyabb probléma vele kapcsolatban.

Mindezt ráadásul úgy tették meg a korábbi elnököt, Igor Dodont támogató képviselők, hogy korábban még pont ők szavazták meg Dodonnak, hogy irányíthassa a titkosszolgálatot.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

Mindez válasz a franciaországi iszlám merényletekre. A belügyminiszter szerint az iszlám radikalizmus terjesztésének jeleit fogják keresni a hatóságok.

Kényelmes pozíció ezt leírni, pedig nincs így. A Paradigma Intézet az Azonnalin!

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás