+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. augusztus 27. csütörtök, 13:05
Ezt az Azonnali a Mathias Corvinus Collegium sajtóosztályától tudta meg csütörtökön, az államtitkár ugyanis az intézmény diákjainak egy nappal azelőtt tartott előadást, hogy karanténba került volna.
„Orbán Balázs jól van, első PCR tesztje negatív lett, hamarosan a második tesztet is elvégezhetik rajta”

 

– írta Kitta Gergely, a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium (MCC) kommunikációs igazgatója az Azonnali kérdéseire válaszolva. Mint ahogyan arról az Azonnalin beszámoltunk: az államtitkár is részt vett azon a múlt szombati kerti partin, ahol a kedden koronavírus-pozitívra tesztelt fideszes kommunikációs igazgató, Hollik István is ott volt.

 

Emiatt a szintén jelenlévő Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel egyetemben Orbán Balázs államtitkár is hatósági karantén alá került szerdán, noha kedden – mikor még nem élt az esetében karanténkötelezettség – elment az MCC nyári táborába, ahol az ott jelenlévőknek tartott előadást.

 

Gulyás esetében a Miniszterelnökség az MTI-nek csütörtök reggel eljuttatott közleményében már jelezte: a miniszter első koronavírus-tesztje negatív lett, de az MCC az Azonnalinak eljuttatott válaszai szerint Orbán Balázzsal – aki egyben a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány kuratóriumának elnöke – is ez a helyzet.

 

Az Azonnali ezen felül arra is kíváncsi volt, hogy az államtitkár keddi előadása hogyan befolyásolhatja a kollégium életét a továbbiakban. Kitta Gergely az Azonnali kérdésére megerősítette:

 

a kuratóriumi elnök Orbán Balázs „nem volt hatósági karanténban, amikor részt vett a keddi vezetőképző rendezvényen, szabad mozgásában nem volt korlátozott”.

 

A kommunikációs igazgató hozzátette: az MCC mindennapi működése az eset okán egyelőre nem módosul jelentősen, de figyelemmel kísérik és elemzik majd a helyzetet, valamint amennyiben indokolt, további lépéseket is tesznek.

 

Kitta leszögezte: a kollégium számos óvintézkedéssel védekezik a koronavírus ellen, például

 

az oda való beiratkozás és beköltözés feltétele egy negatív koronavírus-teszt felmutatása, amelyet az MCC ingyenesen biztosít a diákok számára,

 

amennyiben a beköltözést megelőző két hétről nincs negatív teszteredményük.

 

Emellett az intézményben szigorodott a látogatási rend, a leendő kurzusoknak és rendezvényeknek tágasabb helyszíneket biztosítanak, a szobákat, közösségi tereket és a tantermeket fertőtlenítik, valamint a beköltözésekre több idősáv is rendelkezésre áll, hogy elkerüljék a tumultust. Kitta Gergely hozzátette: az MCC-s diákok saját, állandó orvosi felügyeletet és konzultációs lehetőséget kapnak az idei évtől, a kollégium több pontján kézfertőtlenítőket helyeztek ki, valamint maszkot is biztosítanak igény esetén.

 

DISCLAIMER: A szerző, Illés Gergő, maga is a Mathias Corvinus Collegium aktív hallgatója.

 

BORÍTÓKÉP: Mathias Corvinus Collegium / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A tüntetők közel nyolc órán át állták körbe a bevándorlási hivatal autóját, így végül nem tudták deportálni a két indiai férfit. Az eset miatt Skóciában többen is azt követelik, hogy Skóciának legyen saját bevándorláspolitikája.

Szombattól korlátozás nélkül utazhatnak a beoltott magyarok és csehek a két ország között, jelentette be Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter Pozsonyban azt mondta: nem hagyják, hogy az ügy lekerüljön a napirendről.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

Gulyás Gergely szerint a PCR-tesztek nem adnak elég bizonyosságot. Viszont jöhetnek a lakodalmak és lassan a koncertek is. Mutatjuk, miről volt szó az eheti kormányinfón!

A miniállam mindeközben 50 euróért árulja turistáknak az orosz vakcinát, cserébe el kell tölteni hat éjszakát náluk.

Hogy melyik párt frakciójába csatlakozna be az előválasztáson miniszterelnök-jelöltként is elinduló Márki-Zay, azt viszont egyelőre nem tudni.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás