Elkapta a koronavírust Hollik István, miatta kényszerült karanténba Gulyás Gergely és Orbán Balázs is – már Varga Judit is karanténba vonult

2020.08.27. 11:47

A fideszes kommunikációs igazgató volt koronavírus-pozitív azon a múlt szombati magánrendezvényen, ami miatt karanténba kényszerült szerdától Gulyás Gergely és Orbán Balázs is.

Elkapta a koronavírust Hollik István, miatta kényszerült karanténba Gulyás Gergely és Orbán Balázs is – már Varga Judit is karanténba vonult

Koronavírusos lett Hollik István – erről Facebook-oldalán számolt be a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója csütörtök délelőtt.

A kormánypárti politikus azt írja: „hétfőn és kedden rosszul éreztem magam, ezért a következő napok találkozóira és elsősorban a Tranzit Közéleti Évadnyitóra figyelemmel azt tartottam felelős magatartásnak, ha teszteltetem magam.”

Engem is utolért a koronavírus. Hétfőn és kedden rosszul éreztem magam, ezért a következő napok találkozóira és...

Posted by Hollik István on Thursday, 27 August 2020

Ez a tesztje végül Holliknak pozitív lett, aki kiemelte: minden programját lemondta elővigyázatosságból, majd karanténba vonult. „Mivel múlt szombaton részt vettem egy magánrendezvényen, a szabályok szerint minden kontaktomat leadtam a hatóságok felé. Ez érinti több kormánypárti politikustársamat is.”

Az Azonnalinak sikerült elérnie Hollik Istvánt az üggyel kapcsolatban, aki azt mondta: 

ez a múlt szombati magánrendezvény ugyanaz, melynek folyományaként Orbán Balázs és Gulyás Gergely is karanténba kényszerültek.

A magánrendezvény egyébként egy kerti parti volt – emelte ki Hollik az Azonnalinak. A politikus a 24.hu-nak adott nyilatkozatában azt is kiemelte: a kerti partin viszonylag kevesen vettek részt, és a meghívottak is a szabad ég alatt tartózkodtak, így nem gondolja, hogy mások is megfertőződhettek. Viszont mivel Hollik István volt koronavírus-pozitív a rendezvényen, ezért kellett kontaktszemélyként a miniszternek és az államtitkárnak is karanténba vonulnia. 

Hollik az Azonnalinak hozzátette: kedden koronavírus-tesztet csináltatott, először a háziorvosát hívta fel, majd behívták a Honvéd Kórházba, és ott teszteltette magát. A politikus az Azonnalinak elmondta: ott mindenkitől másfél méterre állt, és a családja sem kényszerült karanténba, mivel ők tőle külön helyen, a Balatonnál vannak. Az Azonnali munkatársának tapasztalata szerint – aki kontaktszemélyként jelenleg is karanténban van – viszont akárkit nem tesztelnek koronavírusra. A népegészségügyi központ ügyeletétől azt tudtuk meg, hogy állami tesztet magas láz és fulladásos tünetek nélkül nem végeznek.

Hollik azt is kiemelte: nyáron nem járt külföldön és minden szabályt betartott, munkáját pedig egyelőre a karantén szabályait betartva folytatja.

FRISSÍTÉS: Csütörtökön délután újabb fideszes politikus jelentette be, hogy karanténba vonul. Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-bejegyzésben tájékoztatta arról követőit, hogy hétfőn egy azóta igazoltan koronavírus-fertőzöttel került kapcsolatba, ezért bár tünetmentes, és első elvégzett tesztje is negatív, egyelőre otthonról dolgozik.

BORÍTÓKÉP: Hollik István / Facebook

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől
Varsányi Bence
Varsányi Bence az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek