+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő & Varsányi Bence
2020. augusztus 27. csütörtök, 11:47
A fideszes kommunikációs igazgató volt koronavírus-pozitív azon a múlt szombati magánrendezvényen, ami miatt karanténba kényszerült szerdától Gulyás Gergely és Orbán Balázs is.

Koronavírusos lett Hollik István – erről Facebook-oldalán számolt be a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója csütörtök délelőtt.

 

A kormánypárti politikus azt írja: „hétfőn és kedden rosszul éreztem magam, ezért a következő napok találkozóira és elsősorban a Tranzit Közéleti Évadnyitóra figyelemmel azt tartottam felelős magatartásnak, ha teszteltetem magam.”

 

Engem is utolért a koronavírus. Hétfőn és kedden rosszul éreztem magam, ezért a következő napok találkozóira és...

Posted by Hollik István on Thursday, 27 August 2020

 

Ez a tesztje végül Holliknak pozitív lett, aki kiemelte: minden programját lemondta elővigyázatosságból, majd karanténba vonult. „Mivel múlt szombaton részt vettem egy magánrendezvényen, a szabályok szerint minden kontaktomat leadtam a hatóságok felé. Ez érinti több kormánypárti politikustársamat is.”

 

Az Azonnalinak sikerült elérnie Hollik Istvánt az üggyel kapcsolatban, aki azt mondta: 

 

ez a múlt szombati magánrendezvény ugyanaz, melynek folyományaként Orbán Balázs és Gulyás Gergely is karanténba kényszerültek.

 

A magánrendezvény egyébként egy kerti parti volt – emelte ki Hollik az Azonnalinak. A politikus a 24.hu-nak adott nyilatkozatában azt is kiemelte: a kerti partin viszonylag kevesen vettek részt, és a meghívottak is a szabad ég alatt tartózkodtak, így nem gondolja, hogy mások is megfertőződhettek. Viszont mivel Hollik István volt koronavírus-pozitív a rendezvényen, ezért kellett kontaktszemélyként a miniszternek és az államtitkárnak is karanténba vonulnia. 

 

Hollik az Azonnalinak hozzátette: kedden koronavírus-tesztet csináltatott, először a háziorvosát hívta fel, majd behívták a Honvéd Kórházba, és ott teszteltette magát. A politikus az Azonnalinak elmondta: ott mindenkitől másfél méterre állt, és a családja sem kényszerült karanténba, mivel ők tőle külön helyen, a Balatonnál vannak. Az Azonnali munkatársának tapasztalata szerint – aki kontaktszemélyként jelenleg is karanténban van – viszont akárkit nem tesztelnek koronavírusra. A népegészségügyi központ ügyeletétől azt tudtuk meg, hogy állami tesztet magas láz és fulladásos tünetek nélkül nem végeznek.

 

Hollik azt is kiemelte: nyáron nem járt külföldön és minden szabályt betartott, munkáját pedig egyelőre a karantén szabályait betartva folytatja.

 

FRISSÍTÉS: Csütörtökön délután újabb fideszes politikus jelentette be, hogy karanténba vonul. Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-bejegyzésben tájékoztatta arról követőit, hogy hétfőn egy azóta igazoltan koronavírus-fertőzöttel került kapcsolatba, ezért bár tünetmentes, és első elvégzett tesztje is negatív, egyelőre otthonról dolgozik.

 

 

BORÍTÓKÉP: Hollik István / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az űrhajós, Jurij Gagarin, egy csapásra világsztár lett – és a szovjet tudomány diadalát jelképezte, amerre csak járt.

A fejletlen orvosi technológia következtében 40 napos vesztegzárral próbálták meg az akkori járványokat megállítani.

Egy, a Lancet folyóiratban megjelent friss tanulmány szerint ha AstraZenecával vagy Szputnyik-V-vel oltanak be,
jobb, ha nem vagy elhízott.

Bő egy héttel Teleki Pál halála után a Magyar Királyi Honvédség csapatai bevonultak a Délvidékre, segítve ezzel a nácik balkáni hadjáratát.

Története is azt bizonyítja: túlságosan leegyszerűsítő, ha nemzetek közötti háborúként akarjuk láttatni a boszniai polgárháborút.

Az izraeli parlamentbe szélsőséges cionista politikusok is bekerültek. Ha Benjamin Netanjahu kormányfő akar maradni, az ő támogatásukat is meg kell nyernie. De kik ők?

Ungár Péternek pedig, aki a szakszervezet jogait kérte számon rajta, egyszerűen annyit üzent, ne fontoskodjon.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás