+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő & Varsányi Bence
2020. augusztus 27. csütörtök, 11:47
A fideszes kommunikációs igazgató volt koronavírus-pozitív azon a múlt szombati magánrendezvényen, ami miatt karanténba kényszerült szerdától Gulyás Gergely és Orbán Balázs is.

Koronavírusos lett Hollik István – erről Facebook-oldalán számolt be a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója csütörtök délelőtt.

 

A kormánypárti politikus azt írja: „hétfőn és kedden rosszul éreztem magam, ezért a következő napok találkozóira és elsősorban a Tranzit Közéleti Évadnyitóra figyelemmel azt tartottam felelős magatartásnak, ha teszteltetem magam.”

 

Engem is utolért a koronavírus. Hétfőn és kedden rosszul éreztem magam, ezért a következő napok találkozóira és...

Posted by Hollik István on Thursday, 27 August 2020

 

Ez a tesztje végül Holliknak pozitív lett, aki kiemelte: minden programját lemondta elővigyázatosságból, majd karanténba vonult. „Mivel múlt szombaton részt vettem egy magánrendezvényen, a szabályok szerint minden kontaktomat leadtam a hatóságok felé. Ez érinti több kormánypárti politikustársamat is.”

 

Az Azonnalinak sikerült elérnie Hollik Istvánt az üggyel kapcsolatban, aki azt mondta: 

 

ez a múlt szombati magánrendezvény ugyanaz, melynek folyományaként Orbán Balázs és Gulyás Gergely is karanténba kényszerültek.

 

A magánrendezvény egyébként egy kerti parti volt – emelte ki Hollik az Azonnalinak. A politikus a 24.hu-nak adott nyilatkozatában azt is kiemelte: a kerti partin viszonylag kevesen vettek részt, és a meghívottak is a szabad ég alatt tartózkodtak, így nem gondolja, hogy mások is megfertőződhettek. Viszont mivel Hollik István volt koronavírus-pozitív a rendezvényen, ezért kellett kontaktszemélyként a miniszternek és az államtitkárnak is karanténba vonulnia. 

 

Hollik az Azonnalinak hozzátette: kedden koronavírus-tesztet csináltatott, először a háziorvosát hívta fel, majd behívták a Honvéd Kórházba, és ott teszteltette magát. A politikus az Azonnalinak elmondta: ott mindenkitől másfél méterre állt, és a családja sem kényszerült karanténba, mivel ők tőle külön helyen, a Balatonnál vannak. Az Azonnali munkatársának tapasztalata szerint – aki kontaktszemélyként jelenleg is karanténban van – viszont akárkit nem tesztelnek koronavírusra. A népegészségügyi központ ügyeletétől azt tudtuk meg, hogy állami tesztet magas láz és fulladásos tünetek nélkül nem végeznek.

 

Hollik azt is kiemelte: nyáron nem járt külföldön és minden szabályt betartott, munkáját pedig egyelőre a karantén szabályait betartva folytatja.

 

FRISSÍTÉS: Csütörtökön délután újabb fideszes politikus jelentette be, hogy karanténba vonul. Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-bejegyzésben tájékoztatta arról követőit, hogy hétfőn egy azóta igazoltan koronavírus-fertőzöttel került kapcsolatba, ezért bár tünetmentes, és első elvégzett tesztje is negatív, egyelőre otthonról dolgozik.

 

 

BORÍTÓKÉP: Hollik István / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szerdán tárgyalnak a tartományi miniszterelnökök Angela Merkellel további szigorításokról. Markus Söder bajor kormányfő a tavaszihoz hasonló teljes leállást szeretne legalább novemberben.

Elmérgesedett a viszony a török államfő és Franciaország között, az ügy hátterében a Charlie Hebdo Mohamed-karikatúrái és az ezek miatt lefejezett tanár esete áll. A francia szatirikus lap megint lépett egy merészet.

A TUI már építi át ennek megfelelően a portugáliai és Kanári-szigeteki hoteljeit.

Kedden három fontos magyar közéleti személyiség koronavírus-tesztje is pozitív lett. Van, aki már a tüntetek kezelésekor otthoni karanténba vonult, és van, aki örül, hogy nincs tüdőgyulladása.

Hol tart majd Magyarország 2030-ban? EU-tagok leszünk-e akkor még? Milyen adottságaink vannak? Kihasználjuk-e ezeket? Mit kellene tenni? Elolvastuk az Egyensúly Intézet új kötetét.

A hét kérdése

Egy hét múlva véget ér az amerikai elnökválasztás. Te kinek örülnél, ki győzzön?

Azért ide elnéznénk

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiuma ebben a hónapban a borderline és a narcisztikus személyiségzavaról tart előadást. Mindezt online november 3-án 18 órakor.

Könnyűzenei konferencia online és koncertek az A38-on. A szokásos három nap helyett ezúttal csak egy napon, november 4-én.

Skandináv filmek egy héten át az Art+ Cinemában. Október 22-28.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

Twitter megosztás Google+ megosztás