Túl komolyan a szerb stadionokban sem veszik a távolságtartást

Szerző: Fekő Ádám
2020.06.06. 08:45

A héten lezajlott szerb kupában az még összejött, hogy maximum ezer ember menjen ki a meccsre, de semmi másról nem gondoskodtak különösebben a szervezők.

Túl komolyan a szerb stadionokban sem veszik a távolságtartást

A magyar futball gyorsan világhírű lett azzal, hogy szerda este 10 ezer embert engedtek be a Puskás Arénába kupadöntőre, hiszen kupadöntőhöz méltó módon a távolságtartást a kapu mögötti szektorokban nagyjából senki nem tartotta be, ahogy a játékosok sem törődtek az olyan nagyjából teljesen értelmetlen kérésekkel, hogy ne pacsizzanak gólörömnél.

A létszám miatt sokáig el is felejtettünk beszélni déli szomszédunkról, Szerbiáról, ahol szintén megnyitották a stadionokat, de nem úgy, ahogy nálunk:

 

amíg Magyarországon a férőhelyek egynegyedét lehet eladni, és minden negyedik székre ülhet hivatalosan néző, addig Szerbiában egyszerűen 1000 főre limitálták a nézőszámot.

Elsőre logikusnak tűnik, de mutatjuk, hogy is nézett ez ki a gyakorlatban a június 2-i Inđija-Crvena Zvezda mérkőzésen:

 

A videón a belgrádi ultrák láthatók, akik vendégbe is elkísérték a csapatukat, és bár az egyetlen látványos szabályba belefért egész Európa egyik legbalhésabb társasága, annyira nem vették komolyan a koronavírus dolgot, bár nagyon úgy tűnik, hogy erre a szektoruk tulajdonképpen lehetőséget sem adott.

A szerb kupa negyeddöntőjét egyébként 2:1-re nyerte a belgrádi klub, szóval végül is nekik is megérte ez az apró veszély.

Szerbiában egyébként 247 halálos áldozata van a világjárványnak a szombat reggeli adatok szerint, 11667 regisztrált fertőzött mellett 6931 ember gyógyult fel. Június 1-től Magyarországról már korlátlanul látogatható Szerbia.

 

Ha esetleg érdekelne, miért játszik fontos szerepet a Crvena Zvezda csapata, illetve annak szurkolói a balkáni háborúban, akkor kattints ide! 

 

KIEMELT KÉP: Nova S / Youtube

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek