+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Győri Boldizsár
2020. május 15. péntek, 08:28
A járvány kitörése óta nem gyógyultak fel egy nap alatt ennyien a koronavírus-fertőzésből, mint csütörtök óta.

Háromszor annyian, 112-en gyógyultak meg a koronavírus-fertőzésből csütörtök óta, mint ahányan hivatalosan elkapták, 37-en. A gyógyultak így 1287-en vannak, az aktív fertőzőttek pedig 1688-an – olvasható az operatív törzs honlapján. A járvány magyarországi megjelenése óta nem volt ilyen sok gyógyult egyetlen nap alatt.

 

Hatan hunytak el a koronavírus fertőzésben, az áldozatok száma Magyarországon ezzel 442-re emelkedett. Május 10. óta nem ment tíz fölé a napi hlálozások száma. Csütörtök óta 44-gyel kevesebben szorulnak kórházi kezelésre, összesen 614-en, lélegeztetőgépen 46-an vannak. 

 

Továbbra is Budapest és Pest megye számít a legfertőzöttebb területnek, habár április 14. óta először ment ezer alá az aktív fertőzöttek száma a régióban. Az aktív fertőzések 58 százaléka, az összes halálesetnek pedig a 79 százaléka köthető a fővároshoz és a megyéhez, igaz, a gyógyultak 60 százaléka is innen kerül ki. A tendenciák viszont biztatóak: a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy

 

Pest megyében is lazítanak a kijárási korlátozáson a többi, vidéki megye mintájára, Budapesten egyelőre maradnak a szigorú kijárási korlátozások. 

 

A világban pénteken 4,4 millió fertőzött, 1,6 millió gyógyult, és 302 ezer áldozata van a koronavírusnak. 

 

Kövesd a járvány lecsengését az Azonnali koronastatján!

 

BORÍTÓKÉP: Illés Gergő/Azonnali

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Noha a belgrádi parlamentbe bekerült pártok közül alapvetően mindenki kormányozna a Szerb Haladó Párttal, Vučićnak nem sürgős, hogy felálljon az új kormány. Mi ennek az oka?

Ha az ellenzék komolyan gondolja a győzelmi esélyeit, el kell döntenie, hogy hogyan indul, ezért vitasorozatot indítunk ellenzéki politikusokkal
és értelmiségiekkel.

Mindössze 6010 tesztett végzett az elmúlt 24 órában Magyarország, a környező országok közül csak Csehországban tesztelnek kevesebbet. Grafikonon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban!

A plexi arcvédő pajzsok igazán csak a koronavírusnál sokkal nagyobb részecskék ellen nyújtanak hatékony védelmet.

A Legának nem sikerült bevennie az ötven éve vörös Toszkánát, az Öt Csillag az északi régiókban gyakorlatilag eltűnt, a déliekben összeomlott.

Hónapok kérdése, és közvetlen vasúti összeköttetése lesz a román főváros repülőterének a belvárossal. Eddig csak buszozni vagy taxizni lehetett.

A koronavírus miatt idén hiány volt a külföldi munkaerőből.

A hét kérdése

A legújabb módi az lett, hogy ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Twitter megosztás Google+ megosztás