+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. május 14. csütörtök, 07:38
Tegnaphoz képest a koronavírussal fertőzöttek száma 39-cel, a gyógyultaké pedig 67-tel emelkedett. Szerda óta hatan haltak bele a fertőzésbe.

A beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon így 3380, ugyanakkor az aktív esetek újból csökkentek: jelenleg 1775-öt tartanak nyilván a hivatalos tájékoztató oldal szerint. Ez a május 4-i 2054-es adat óta folyamatosan csökken. A fertőzöttek közül 49-en vannak lélegeztetőgépen és 658-an szorulnak kórházi kezelésre.

 

Nőtt a gyógyultak száma is. Ők csütörtökre 67-tel lettek többen, így már 1169-ükről tud a hivatalos statisztika.

 

Tegnap óta hatan haltak bele a koronavírus-fertőzésbe, mindannyian idős, krónikus betegek. A halálos áldozatok száma ezzel 436-ra emelkedett. Mindenesetre a megerősített, koronavírussal összefüggő halálozások is csökkenő tendenciát mutatnak: május 10-e óta folyamatosan tíznél kevesebb ilyen esetről érkezett hír.

 

Továbbra is Budapest és Pest megye számít a legfertőzöttebb területnek. Az aktív fertőzések 59 százaléka, az összes halálesetnek pedig a 79 százaléka köthető a fővároshoz és a megyéhez. Igaz, a gyógyultak 59 százaléka is innen kerül ki.

 

A valós adatok a kevés elvégzett teszt miatt jelentősen eltérhetnek a fenti számoktól, ezért a tájékoztató honlap ismét hangsúlyozza, hogy „a fertőzés továbbra is terjed”, így a járvány nem ért véget, ezért a kijárási korlátozások fenntartása Budapesten és Pest megyében még indokolt.

 

NYITÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ezen a' héten egy lubok leplezi le az orosz nép ellenségit.

A sikeres alkotmányos vádeljárás jelentősége Trump diszkvalifikálása lenne egy következő elnökválasztásról.

Három hónap alatt szállítják le az összesen kétmillió adag Szputnyik V-vakcinát.

Egy év kell legalább a szakértő szerint, hogy beindulhasson a tavaly decemberben alapított cégnél egy covid-vakcina tömeges gyártása.

Három ütemben érkezik nagy mennyiségben a Sputnik-V hazánkba, jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter.

Gulyás Márton és a Partizán műsora Gajdics Ottóval tarolt, TGM és a többi véleményvezér pedig a nyomukban!

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás