+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. május 14. csütörtök, 07:38
Tegnaphoz képest a koronavírussal fertőzöttek száma 39-cel, a gyógyultaké pedig 67-tel emelkedett. Szerda óta hatan haltak bele a fertőzésbe.

A beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon így 3380, ugyanakkor az aktív esetek újból csökkentek: jelenleg 1775-öt tartanak nyilván a hivatalos tájékoztató oldal szerint. Ez a május 4-i 2054-es adat óta folyamatosan csökken. A fertőzöttek közül 49-en vannak lélegeztetőgépen és 658-an szorulnak kórházi kezelésre.

 

Nőtt a gyógyultak száma is. Ők csütörtökre 67-tel lettek többen, így már 1169-ükről tud a hivatalos statisztika.

 

Tegnap óta hatan haltak bele a koronavírus-fertőzésbe, mindannyian idős, krónikus betegek. A halálos áldozatok száma ezzel 436-ra emelkedett. Mindenesetre a megerősített, koronavírussal összefüggő halálozások is csökkenő tendenciát mutatnak: május 10-e óta folyamatosan tíznél kevesebb ilyen esetről érkezett hír.

 

Továbbra is Budapest és Pest megye számít a legfertőzöttebb területnek. Az aktív fertőzések 59 százaléka, az összes halálesetnek pedig a 79 százaléka köthető a fővároshoz és a megyéhez. Igaz, a gyógyultak 59 százaléka is innen kerül ki.

 

A valós adatok a kevés elvégzett teszt miatt jelentősen eltérhetnek a fenti számoktól, ezért a tájékoztató honlap ismét hangsúlyozza, hogy „a fertőzés továbbra is terjed”, így a járvány nem ért véget, ezért a kijárási korlátozások fenntartása Budapesten és Pest megyében még indokolt.

 

NYITÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Trianon következménye a vízfejűség és az együttélés kultúrájának elvesztése is, azt pedig el kell felejteni, hogy „mindent vissza”. Videó.

Eddig a nyilvánosság előtt nem ismert momentumosok jelentkeztek Fekete-Győr András helyére, de még nagyobb a verseny az elnökségi helyekért.

Hamarosan nyithatnak a fürdők, múzeumok, színházak, és ha minden jól megy, két hét múlva már személyesen is kérdezhetnek az újságírók kormányinfón. A részletek!

Ezt azután mondta nekünk, hogy erdélyi magyar extremizmusról és az erőszak veszélyéről értekezett hosszasan.

Ungváry Krisztián segédletétől kezdve az Ismerős arcokén át a legkülönfélébb módon várhatunk megemlékezést. Mutatjuk, mit!

A filmcsatornák hétvégi délutánjainak egyik legstabilabb szereplője szinte semmit nem vesztett minőségéből.

A svéd fővirológus bírálta országa járványügyi kezelését, noha maga találta ki a különutat. Most elismerte: túl sokakat vesztettek el.

A hét kérdése

Egy etnikailag sokszínűbb Nagy-Magyarországban a politikai térkép is egészen más lenne, mint most. Hogy mennyire, arról csináltunk egy szavazást!

Azért ide elnéznénk

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Mi fog történni az albérletpiaccal a koronavírus-járvány miatt kibontakozó gazdasági válság hatására? Június 9.

Ipari stílusű bútorok, munkavédelmi plakátok és sok más június 13-án.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás