Április eleje óta nem volt ilyen alacsony a halálozási mutató

Szerző: Galavits Patrik
2020.05.31. 09:18

Az aktív esetek és az új fertőzöttek száma pedig lényegében stagnál.

Április eleje óta nem volt ilyen alacsony a halálozási mutató

A szombati  adatokhoz képest ezúttal sokkal kevesebb változást mutatnak a koronavírussal kapcsolatos fejleményeket követő statisztikák a hivatalos információs oldal szerint.

Míg a szombaton 26 újabb fertőzésről szóltak a hírek, vasárnap csak kilenc új esetet regisztráltak. Két, a vírussal összefüggő új halálozásról tudósít a honlap – bár

az utóbbi hetekben már jellemzően tíz alatt volt a hivatalosan koronavírus-fertőzésben elhunytak száma, kettő halálozást legutóbb április 5-én regisztráltak.

Ez azt jelenti, hogy Magyarországon 526 koronavírusos halálesetről tudunk hivatalosan, míg a fertőzések száma 3876. A számon tartott aktív esetek kettővel, 1203-ra növekedtek szombat óta. Ennél valamivel többen lettek egy nap alatt a gyógyultak: belőlük ötöt regisztráltak, így összességében 2147-en vannak.

Világszerte 6,1 milliónál több fertőzöttről tudnak jelenleg a hatóságok, a járvány halálos áldozatainak száma 371 ezer, a gyógyultaké pedig átlépte a 2,7 milliót.

CÍMLAPKÉP: Illés Gergő / Azonnali

Galavits Patrik
Galavits Patrik az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek