818 új eset és 20 halálozás egy nap alatt

Szerző: Galavits Patrik
2020.10.06. 09:41

A koronavírus-tesztek majdnem 15 százaléka jött vissza pozitívan hétfő óta, pedig továbbra is keveset szűrünk. Ennyien még nem haltak bele a koronavírusba egy nap alatt Magyarországon.

818 új eset és 20 halálozás egy nap alatt

A hivatalos tájékoztató oldal szerint Magyarországon hétfő óta 818 új koronavírus-fertőzött személyt regisztráltak, ezzel pedig a beazonosított fertőzöttek 32 298-an vannak. Az aktív esetek száma 22 722, ők az egy nappal korábbihoz képest 240-nel vannak többen.

20 újabb halálesetről érkezett hír: ez rekord, ennyien a járvány kezdete óta nem hunytak el egyetlen nap alatt koronavírus-fertőzésben.

Az eddigi legtöbb halálozás egy napon belül 17 volt.

Különösen nagy az ugrás a fertőzésszámban, ha a tesztek alacsony számát is nézzük: hétfő óta mindössze 5699-szer szűrtek az egészségügyisek, és így találtak 818 új esetet.

Ez azt jelenti, hogy a tesztek 14,35 százaléka lett pozitív. A WHO ajánlása szerint ez a szám optimális esetben 3-12 százalék között mozog,

és ha a pozitív tesztek hét napra vetített átlaga nem haladja meg az öt százalékot, akkor lehet mondani, hogy egy ország kordában tartja a járványt. Magyarországon ez utoljára szeptember elején fordult elő.

A környező országokhoz képest nálunk a legmagasabb aktív fertőzöttek aránya, és a legkevesebb tesztet is mi végezzük.

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

GRAFIKONOK: Illés Gergő / Azonnali

Galavits Patrik
Galavits Patrik az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek