Nőtt az aktív koronavírusos esetek száma, csak négyen gyógyultak meg hétfőre

2020.05.18. 07:44

Egy hete nem volt ilyen kevés új fertőzött, de már két hete nem gyógyultak meg ilyen kevesen, tizenegy beteg viszont belehalt hétfőre a koronavírusba. Napi jelentés.

Nőtt az aktív koronavírusos esetek száma, csak négyen gyógyultak meg hétfőre

26 új igazolt fertőzöttel 3535-re emelkedett az összes fertőzött száma: legutóbb ilyen kevés új fertőzöttet egy hete regisztráltak, igaz,

mindeközben egy kevéssel növekedett hétfőre az aktív fertőzöttek száma is Magyarországon:

ők egy hét stabil csökkenés után most 1673-an vannak, 11-gyel többen, mint vasárnap – olvasható az operatív törzs honlapján.

Az áldozatok száma is 11-el nőtt hétfő reggelre, így a koronavírus-fertőzésben itthon elhunytak száma 462-re emelkedett. Négyen gyógyultak meg vasárnap óta, így összesen 1400-an épültek fel a vírus okozta fertőzésből – ilyen kevés új gyógyult viszont már két hete nem volt itthon. Kórházban 568 embert ápolnak, közülük 46-an vannak lélegeztetőgépen.

Hétfőtől Budapesten is megszüntetik a kijárási korlátozásokat, nyitva lehetnek az üzletek és az éttermek teraszai is, ha biztosítani tudják a vendégek másfél méteres távolságtartását. Az aktív fertőzöttek 56 százaléka, a gyógyultak 52 százaléka Pest megyei. 

A világban hétfő reggelig 4,7 millió fertőzött van, és 1,7 millió gyógyult. Az elhunytak száma 315 ezer.

Kövesd a járvány lecsengését az Azonnali koronastatján!

 
Győri Boldizsár
Győri Boldizsár az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek