Véletlenül az új stadionok árával büszkélkedett a fideszes trolloldal

Szerző: Fekő Ádám
2020.03.29. 11:09

A Számok névre hallgató propagandaoldal hónapok óta a kormányközeli véleményvezérek kedvenc forrásainak egyike, de most véletlenül tényleg számokat mutattak be.

Véletlenül az új stadionok árával büszkélkedett a fideszes trolloldal

Nehéz lehet fideszes trolloldalt szerkeszteni, főleg ha eleve azzal ajánlod magad, hogy számokkal támasztod alá, micsoda össze-vissza hazudozás megy a liberális hazugsággyárakban, úgyhogy nem is csodálkozunk rajta, ha néha porszem kerül a gépezetbe. A kormányközeli megmondóemberek kedvenc forrása, a Számok: A baloldali álhírek ellenszere Facebookon és a közösségi médiától függetlenül üzemelő honlapján is belefutott a késbe, hiszen jól láthatóan nem olvasták el az oldal mögött álló úriemberek, pontosan milyen számokat tartalmaz a kormányzati felhívások dizájnjában megcsinált lista a vadiúj magyar kórházakról.

Ahogy látható, a lista valójában nem kórházakat, hanem a Magyarországon tíz év alatt felépült stadionok árát és férőhelyét mutatja be, ráadásul úgy, hogy az egészben csak az a ferdítés, hogy ezeket kórházként jelölik.

FORRÁS: FACEBOOK

Ennek fényében még viccesebb a kísérőszöveg:

„Várjuk a baloldal hasonló listáját 2002-2010 közötti időszakból. Nem kell idegeskedni, adunk időt, szükségük lesz rá.”

Sajnos a képet azóta úgy tűnik, mégis elolvasta valaki, ugyanis törölték, de szerencsére az internet nem felejt:

A Számok a nevével ellentétben amúgy nem feltétlenül számokkal foglalkozik: aktuális kommunikációjukban például főleg azt akarják bebizonyítani, hogy Magyarország egyáltalán nem kapott pénzt az EU-tól a járvány kezelésére, illetve most épp azt hangsúlyozzák, mennyi munkanélküli lett Magyarországon 2008-ban, amikor Gyurcsány Ferenc kormánya dolgozott, bezzeg most milyen jó minden.

KIEMELT KÉP: Know Your Meme

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek