+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. március 29. vasárnap, 11:09
A Számok névre hallgató propagandaoldal hónapok óta a kormányközeli véleményvezérek kedvenc forrásainak egyike, de most véletlenül tényleg számokat mutattak be.

Nehéz lehet fideszes trolloldalt szerkeszteni, főleg ha eleve azzal ajánlod magad, hogy számokkal támasztod alá, micsoda össze-vissza hazudozás megy a liberális hazugsággyárakban, úgyhogy nem is csodálkozunk rajta, ha néha porszem kerül a gépezetbe. A kormányközeli megmondóemberek kedvenc forrása, a Számok: A baloldali álhírek ellenszere Facebookon és a közösségi médiától függetlenül üzemelő honlapján is belefutott a késbe, hiszen jól láthatóan nem olvasták el az oldal mögött álló úriemberek, pontosan milyen számokat tartalmaz a kormányzati felhívások dizájnjában megcsinált lista a vadiúj magyar kórházakról.

 

Ahogy látható, a lista valójában nem kórházakat, hanem a Magyarországon tíz év alatt felépült stadionok árát és férőhelyét mutatja be, ráadásul úgy, hogy az egészben csak az a ferdítés, hogy ezeket kórházként jelölik.

 

FORRÁS: FACEBOOK

 

Ennek fényében még viccesebb a kísérőszöveg:

 

„Várjuk a baloldal hasonló listáját 2002-2010 közötti időszakból. Nem kell idegeskedni, adunk időt, szükségük lesz rá.”

 

Sajnos a képet azóta úgy tűnik, mégis elolvasta valaki, ugyanis törölték, de szerencsére az internet nem felejt:

 

 

A Számok a nevével ellentétben amúgy nem feltétlenül számokkal foglalkozik: aktuális kommunikációjukban például főleg azt akarják bebizonyítani, hogy Magyarország egyáltalán nem kapott pénzt az EU-tól a járvány kezelésére, illetve most épp azt hangsúlyozzák, mennyi munkanélküli lett Magyarországon 2008-ban, amikor Gyurcsány Ferenc kormánya dolgozott, bezzeg most milyen jó minden.

 

KIEMELT KÉP: Know Your Meme

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nyolc tagállam nem engedné a német elnökséget tárgyalni az EU-s pénzekről és a jogállamiságról, a Néppárt pedig nagyobb szigort szeretne: kemény tárgyalások lesznek.

Strache egy Bécs melletti jósnőhöz és egy dél-burgenlandi sámánhoz járt rontást levetetni és tanácsot kérni. Nem vicc.

Miért ilyen fontos ez a két találkozó? Milyen hatása lesz a tárgyalásoknak a belarusz helyzetre? És miért pont most találkozott Macron a belarusz ellenzék vezetőjével?

Szerintük a kormánynak nincs jobboldali ellenzéke, ezért.

A Fidesz-közeli elemzőcég közvélemény-kutatással támasztja alá, hogy mára annyi a balliberális médiatúlsúlynak.

Szerdán 717 embert nyilvánítottak gyógyultnak a hatóságok, a járvány azonban még mindig elég gyorsan terjed.

A XII. kerületben nagyon nem nézik jó szemmel, hogy Kovács Gergely a nyilvánosságban kritizálja az önkormányzat működését, még az MSZP-s képviselő is kiakadt emiatt. Megkérdeztük, hogy mi történt!

A hét kérdése

Két tévéinterjú, esszé, nyílt levél, egy uniós biztos lemondatása. Orbán Viktor még saját rajongóit is meglepte, hogy ennyire aktív lett a médiában. Mi folyik itt?

Azért ide elnéznénk

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Vitatható ökopolitika Schiffer Andrással október 3-án.

Ezt is szerettétek

A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző iskolája egy-egy nagy értékű okosbútorral lesz gazdagabb.

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Twitter megosztás Google+ megosztás