Az MTVA-hoz igazol Lánczi Tamás

2020.03.05. 19:30

A Figyelő volt főszerkesztője az Azonnalinak erősítette meg: a közmédiánál folytatja, méghozzá digitális területen.

Az MTVA-hoz igazol Lánczi Tamás

Az MTVA-nál folytatja a karrierjét ezentúl Lánczi Tamás, a kormánypárti Figyelő volt főszerkesztője, illetve a szintén kormány-közeli Századvég egykori elemzője  – tudta meg az Azonnali. 

Az Azonnalinak csütörtök este sikerült elérnie a korábbi főszerkesztőt, aki viszont nem volt túl közlékeny:

Megerősítette, hogy a továbbiakban az MTVA-nál, digitális területen fog dolgozni,

azonban hozzátette: egyelőre ennél többet az üggyel kapcsolatban nem is szeretne elmondani. Megkérdeztük, hogy később esetleg nyilatkozna-e az ügyben bővebben, Lánczi pedig úgy válaszolt, majd igen, de „most még nem állok készen arra, hogy nyilatkozzak”. 

A korábban a Századvég vezető elemzőjeként tevékenykedő Lánczi Tamást még 2017-ben nevezték ki a Figyelő hetilap élére, majd 2019 márciusában távozott kétévnyi főszerkesztői munka után. Ugyanis a Figyelő is bekerült a Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA), vagyis a kormányzati médiaholding alá, ahol az addig főként politikai témákkal foglalkozó lapot gazdasági irányba hangolták. 

Lánczi Tamás emellett Habony Árpád londoni cégének, a Danube Business Consultingnak a vezetőjeként is dolgozott,

amely résztulajdonosa a V4NA nemzetközi hírügynökségnek. Például Lánczi a V4NA színeiben készített interjút tavaly májusban Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Ezzel együtt sem ismeretlen a volt Figyelő-főszerkesztő az MTVA háza táján: ahogy azt az Átlászó tavaly áprilisban már kiderítette, az elemző Mozgástér néven futó politikai blogja is része a közmédia blogbirodalmának: itt az Átlátszó nyomozása szerint 2017-ben 6,3, 2018-ban pedig több, mint 6,2 millió forintnyi honoráriumot kapott az MTVA-tól. A lap által a blogbirodalomról készített infografikát lásd alább:

FOTÓ: Hír TV / Youtube

 
Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója
Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek