Gulyás Gergely: Kicsi az esélye, hogy Magyarország el tudja kerülni a koronavírust

Szerző: Fekő Ádám
2020.02.26. 12:01

Még mindig nem tudni magyarországi fertőzésről, de Olaszországban tizenegy, Franciaországban pedig egy halottat követelt a héten Európában is megjelent vírus.

Gulyás Gergely: Kicsi az esélye, hogy Magyarország el tudja kerülni a koronavírust

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Láng-Bognár Kinga, az operatív törzs szóvivője szerda délelőtt sajtótájékoztatón mondta el, hogyan áll Magyarországról nézve a már Európában is megjelent koronavírus. Ebből kiderült, hogy

+ Kicsi az esélye, hogy el tudjuk kerülni a vírust, pillanatnyilag nem tudunk fertőzöttekről.

+ Összsen 2762 embert halt bele a koronavírusba.

+ Európában eddig tizemkét fő halt meg, ebből tizenegyen Olaszországban.

+ Eddig két magyar megbetegedésről tudunk, de egyikük sem Magyarországról.

Egyikük egy japán szállodahajón tartózkodik jelenleg, másikuk esetében pedig Bécsben diagnosztizálták a járványt. 

Gulyás nagyon erősen kérte, senki ne terjesszen a vírussal kapcsolatban álhíreket és ne keltsen pánikot, mivel „ez az, amire jelenleg a legkevésbé van szükség”.

Gulyás után Láng-Bognár Kinga, az operatív törzs szóvivője mondta el, hogy a kormany.hu-n megtekinthető a kidolgozott akcióterv, a lakosság kérdéseire pedig zöld számon válaszolnak. 

A valószínűleg Kínából indult vírusnak Olaszországban már 322 regisztrált fertőzöttje, és tizenegy halálos áldozata van, kedden délután pedig Ausztriában és Horvátországban is megjelent a betegség.

Tenerifén egy karantén alá helyezett szállodában is van öt magyar jelenleg, Kínában 172 magyar személy tartózkodik a konzuli regisztráció alapján, az öt legfertőzöttebb tartományban húszan vannak, és egyikük sem fertőzött.

LÁNG-BOGNÁR KINGA, AZ OPERATÍV TÖRZS SZÓVIVŐJE

Láng-Bognár a sajtótájékoztatón azt is kifejtette, hogy már elindult a koronavirus.hu is, ahol tájékozódni lehet a vírussal kapcsolatos legfrissebb információkról. Ugyanakkor a weblapot meglátogatva a következő kép fogadja az internetezőket:

A KORONAVIRUS.HU A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ ALATT, 12:00-KOR

Később ezért az Operatív Törzs szóvivője közölte is, hogy a honlap, és az emellé rendelt Facebook-oldal csupán pénteken indul el.

BORÍTÓKÉP: Gulyás Gergely / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek